Stockholms stad

Bokrelease av ”Toli och kampen mot sopmonstret” - unik seriebok för barn om nedskräpningens konsekvenser

Dela

Den 23 till 26 april deltar Stockholms stad och Skärholmens stadsdelsförvaltnings kommunala förskolor ännu en gång i kampanjen ”Vi håller rent”. I år satsar vi extra och delar ut en unik seriebok till Skärholmens förskolor -”Toli och kampen mot sopmonstret” - ett pedagogiskt material om nedskräpningens konsekvenser.

Bokrelease

När: tisdagen den 23 april 2019
Tid: klockan 15­.00-17.00
Var: Bredängs bibliotek

Toli och kampen mot sopmonstret är en spännande historia om hjältar och skräpmonster i stadsdelsnämndsområdenaområdets fyra stadsdelar. Med serieboken vill förvaltningen synliggöra arbetet med att städa och hålla rent i området och lyfta fram de personer som varje dag jobbar med stadsdelarnas parkskötsel.

- Skräpplockning med barn är en pedagogisk aktivitet. Målet är att förskolebarnen ska förstå vikten av vad skräp gör med naturen, inte skräpplockningen i sig. Tillsammans tar vi hand om närmiljön och håller rent. Sen ska vi gemensamt njuta av naturen, parkerna och omgivningarna där vi bor och verkar. Och detta över tid! säger Irma Ortega Cruz, dialog-och projektsamordnare.

Serieboken har skickats ut till alla kommunala förskolor i Skärholmen och är tänkt att läsas inför ”Vi håller rent” – kampanjen. Med boken följer diskussionsfrågor som pedagogerna kan arbeta med tillsammans med barnen.

Sara Heppling Trygg, avdelningschef för stadsutveckling och medborgarservice utvecklar:

- Vår förhoppnings är att barnen uppskattar berättelsen, tar med sig kunskapen hem och påverkar sin omgivning men framförallt att de tar med sig förståelsen att det är tillsammans som vi skapar en positiv förändring.

Skärholmens stadsdelsförvaltning arbetar med nedskräpning på flera olika sätt. Under de senaste åren har förvaltningen arbetat med särskilda satsningar på renhållning och tagit fram kreativa aktiviteter för att tillsammans med invånarna städa upp i områdets utemiljöer .Det har hållits flera informationskampanjer såsom "Rena Rama Skärholmen", "Från marken till korgen" och olika skräpplockartävlingar såsom "Skräp SM" Alla med syftet att tillsammans öka medvetenheten om att det är viktigt att tillsammans hålla rent och snyggt.

Kontaktperson

Irma Ortega Cruz, Dialog-och projektsamordnare
e-post: irma.ortega.cruz@stockholm.se
Telefon: 08 508 244 24

Vi Håller Rent-kampanjen
Vi Håller Rent-kampanjen har ett särskilt fokus på barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Att plocka skräp blir en pedagogisk aktivitet som lär deltagarna om nedskräpning, återvinning, konsumtion och miljö. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka vår närmiljö och skapa stolthet över platsen där vi bor. Tillsammans bidrar vi till en renare och vackrare stad! stockholm.se/vihallerrent

 

 

Nyckelord

Kontakter

Irma Ortega Cruz, Dialog-och projektsamordnare Skärholmens stadsdelsförvaltning.
e-post: irma.ortega.cruz@stockholm.se
Telefon: 08 508 244 24

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum