AcadeMedia

Bolaget TÄNK OM blir en del av AcadeMedia

Dela

AcadeMedia förvärvar bolaget TÄNK OM, som sedan 2009 har arbetat med kompetensutveckling, pedagogisk förnyelse och ledarutveckling i hela utbildningskedjan. TÄNK OM blir en del av AcadeMedia och en viktig byggsten i koncernens satsning på professions- och ledarutveckling.

Från vänster,Annica Gustafsson Roxström vice vd, TÄNK OM, Lisa Oldmark HR-direktör AcadeMedia, Frida Gustafsson Wennö vd TÄNK OM
Från vänster,Annica Gustafsson Roxström vice vd, TÄNK OM, Lisa Oldmark HR-direktör AcadeMedia, Frida Gustafsson Wennö vd TÄNK OM

AcadeMedia satsar nu ytterligare resurser på kompetensutveckling, ledarförsörjning och professionsutveckling för att bibehålla och stärka sin position som attraktiv arbetsgivare.

- Att ha kraft och kompetens att arbeta med professionsutveckling är direkt avgörande för vår framgång internationellt och nationellt, säger Lisa Oldmark, HR-direktör AcadeMedia. Frågan om att värna lärarprofessionen och öka attraktiviteten för yrket helt avgörande. TÄNK OM har under många år arbetat framgångsrikt med att utveckla svensk skola, och blir nu en viktig byggsten för att vi ska kunna driva både kompetens- och ledarskapsutveckling med full fart framåt. Siktet är att bidra till en bra skola för alla elever.

TÄNK OM kommer fortsätta utvecklas som ett starkt varumärke, med siktet inställt på systematiskt kvalitetsarbete, ledarutveckling och pedagogers förutsättningar att forma och utveckla sin undervisning.

- AcadeMedia är en viktig samhällsaktör och vi är oerhört stolta över att TÄNK OM blir en del i koncernens utvecklingsarbete. Dessutom gläds vi åt att TÄNK OM nu med ännu större kraft kan utvecklas vidare. Vi kommer kunna lära av och bidra till ännu fler verksamheter inom hela utbildningssektorn, säger Frida Gustafsson Wennö, vd TÄNK OM.

Inom TÄNK OM:s nätverk finns flera av landets mest skickliga skolutvecklare vilket gör att AcadeMedia kommer kunna erbjuda skolor i Sverige en mängd olika utvecklingsinsatser, konsultstöd och lärarfortbildning inom ramen för AcadeMedia Academy som är koncernens interna akademi.

För mer info kontakta:

Lisa Oldmark, HR-direktör AcadeMedia

070-7614760

Frida Gustafsson Wennö, vd TÄNK OM

0733-650018

Kontakter

Bilder

Från vänster,Annica Gustafsson Roxström vice vd, TÄNK OM, Lisa Oldmark HR-direktör AcadeMedia, Frida Gustafsson Wennö vd TÄNK OM
Från vänster,Annica Gustafsson Roxström vice vd, TÄNK OM, Lisa Oldmark HR-direktör AcadeMedia, Frida Gustafsson Wennö vd TÄNK OM
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 300 medarbetare på våra drygt 655 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Alla 179 300 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia erbjuder stöd till Sveriges vårdnadshavare21.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Vårdnadshavare får en allt viktigare roll när Sveriges gymnasieelever numera undervisas på distans på grund av Coronaviruset. Därför erbjuder AcadeMedia nu alla Sveriges vårdnadshavare ett stöd, hur de bäst ska kunna stötta sina ungdomar som får fjärr- eller distansundervisning. Idag lanserar AcadeMedia den första filmen i en serie som ska hjälpa vårdnadshavare att få ökad förståelse om vad distans- och fjärrundervisning innebär.

Övergång till distansundervisning inom gymnasiet och vuxenutbildning17.3.2020 16:36:08 CETPressmeddelande

Från och med i morgon onsdag den 18 mars 2020, rekommenderar regeringen att all utbildning på gymnasiet, komvux och högre utbildning bedrivs på distans. Arbetet med att gå över till distansutbildning för hela eller delar av AcadeMedias verksamhet har planerats länge och sätts nu i verket för gymnasiet och vuxenutbildningen. För elever som inte har möjlighet att studera på distans och elever med särskilda behov, kommer vi att hitta andra lösningar så de kan få del av sin undervisning.

Friskolor - en naturlig och viktig del av utbildningssystemet26.2.2020 10:36:46 CETNyheter

Friskolor har funnits i över 30 år. Idag går nära 400 000 barn och elever i en friskola och antalet ökar varje år. Över 73 000 lärare, 17 procent av lärarkåren, arbetar i en friskola. När Rebecca Roth ordförande i LR:s Studerandeförening vill att friskolor som drivs av aktiebolag ska läggas ner, bör hon ha i åtanke att ett sådant beslut skulle få stora konsekvenser för både lärare och elever.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum