Hyresgästföreningen Riksförbundet

Bollebo strandar förhandling och söker central medling

Dela
Kommunala Bollebo i Bollebygd har strandat hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen. Bostadsbolaget söker nu medlingshjälp av tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén. Hyresgästföreningen beklagar beslutet och uppmanar bolaget att återuppta förhandlingarna.

När förhandlingarna drog igång aviserade Bollebo att man ville höja hyrorna med 5,38 procent. Bolagets sista bud innan de strandade förhandlingen var 5,3 procent medan Hyresgästföreningens motbud låg på 3,15 procent. Bollebo kommer nu att skicka ärendet till Hyresmarknadskommittén (HMK), ett partssammansatt tvistlösningsorgan som i ett första skeende ger medlingshjälp till de lokala parterna.

– Tråkigt att Bollebo väljer att lämna förhandlingarna och fördröja processen i stället för att medverka till en rimlig lösning. Bollebo rörde sig ytterst lite från sitt ursprungliga krav under förhandlingarna, kommenterar Jesper Lissmark, som leder Hyresgästföreningens förhandlingsgrupp.

Hyresgästföreningen ser behov av återhållsamhet och menar att kravet fortfarande är för högt.

– Bara en liten hyreshöjning kan vara tufft för dem som inte har några marginaler. Vår uppgift är att få till en överenskommelse som blir skälig för hyresgästerna – för rätten att ha råd att bo kvar.

För mer information:
Jesper Lissmark, förhandlare
Telefon: 0767-980858                     

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
press.regionbask@hyresgastforeningen.se

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Kontakter

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum