Spring Wine & Spirits AB

Bonchelli Ecologico Rosso - ny matvänlig italienare i beställningsortimentet

Dela

Bonchelli Ecologico är en serie matvänliga viner som tar dig med på en smakresa till det genuina Italien, där varje region är känd för sina specialiteter, högkvalitativa råvaror och passion för matlagning. Bonchelli Ecologico Rosso är ett ekologiskt rött vin, en nyhet från Sicilien som passar perfekt till rustika rätter från medelhavsköket.

Bonchelli Ecologico Rosso är ett medelfylligt vin med en generös doft av mörka bär, plommon och choklad. Smaken är komplex med en koncentrerad, mjuk och kryddig smak av mörka bär, torkad frukt och vanilj. Bonchelli Ecologico Rosso har en lång avslutning med bra balans och tanninstruktur. Servera till italienska delikatesser, ostbricka, en krämig pasta med hyvlad parmesan, svamprisotto, gratänger, grillat kött och mustiga grytor eller njut av ett glas medan maten tillagas.

Vinifiering

Druvorna plockas för hand vid optimal mognad, på kvällen när solen inte är för het. Delar av skörden får hänga kvar på stockarna lite längre för att ge vinet en generös stil, som är välbekant för oss som uppskattar italienska viner. Efter en noggrann sortering och en försiktig pressning, jäser vinet i tankar av rostfritt stål i ca 20 dagar. 60% av vinet får sedan vila på samma tankar i 6 månader. Resterande 40% placeras i ståltank med ek för att få den komplexa avslutningen och finstämda vaniljtoner.

 

Bonchelli Ecologico är en serie matvänliga viner som tar dig med på en smakresa till det genuina Italien. Bonchelli Ecologico Prosecco vad det första vinet att lanseras på Systembolaget och nu finns alltså även ett rött smakrikt rött vin inom samma familj.

Fakta om vinet

Land: Italien, Sicilien, IGT Terre Siciliane | Druvor: Nero d’Avola 90%, Merlot 10% | Alk: 13,5 % | Vol: 75 cl | Art.nr: 79079 | Pris: 109 kr | Distribution: Beställningssortiment, Systembolaget |

För mer information, vänligen kontakta;

Markus Eriksson, produktchef på Spring Wine & Spirits, +46 (0)8 672 79 03 markus.eriksson@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum