Spring Wine & Spirits AB

Bonchelli Ecologico Rosso - ny matvänlig italienare i beställningsortimentet

Dela

Bonchelli Ecologico är en serie matvänliga viner som tar dig med på en smakresa till det genuina Italien, där varje region är känd för sina specialiteter, högkvalitativa råvaror och passion för matlagning. Bonchelli Ecologico Rosso är ett ekologiskt rött vin, en nyhet från Sicilien som passar perfekt till rustika rätter från medelhavsköket.

Bonchelli Ecologico Rosso är ett medelfylligt vin med en generös doft av mörka bär, plommon och choklad. Smaken är komplex med en koncentrerad, mjuk och kryddig smak av mörka bär, torkad frukt och vanilj. Bonchelli Ecologico Rosso har en lång avslutning med bra balans och tanninstruktur. Servera till italienska delikatesser, ostbricka, en krämig pasta med hyvlad parmesan, svamprisotto, gratänger, grillat kött och mustiga grytor eller njut av ett glas medan maten tillagas.

Vinifiering

Druvorna plockas för hand vid optimal mognad, på kvällen när solen inte är för het. Delar av skörden får hänga kvar på stockarna lite längre för att ge vinet en generös stil, som är välbekant för oss som uppskattar italienska viner. Efter en noggrann sortering och en försiktig pressning, jäser vinet i tankar av rostfritt stål i ca 20 dagar. 60% av vinet får sedan vila på samma tankar i 6 månader. Resterande 40% placeras i ståltank med ek för att få den komplexa avslutningen och finstämda vaniljtoner.

 

Bonchelli Ecologico är en serie matvänliga viner som tar dig med på en smakresa till det genuina Italien. Bonchelli Ecologico Prosecco vad det första vinet att lanseras på Systembolaget och nu finns alltså även ett rött smakrikt rött vin inom samma familj.

Fakta om vinet

Land: Italien, Sicilien, IGT Terre Siciliane | Druvor: Nero d’Avola 90%, Merlot 10% | Alk: 13,5 % | Vol: 75 cl | Art.nr: 79079 | Pris: 109 kr | Distribution: Beställningssortiment, Systembolaget |

För mer information, vänligen kontakta;

Markus Eriksson, produktchef på Spring Wine & Spirits, +46 (0)8 672 79 03 markus.eriksson@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00:00Nyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum