Bonnier News

Bonnier News Business rekryterar Ann Henriksson.

Dela

Bonnier News rekryterar Ann Henriksson som efter årsskiftet tillträder som biträdande affärsområdeschef för Bonnier News Business. Hon är i dag vd för LRF Media och kommer i sin nya roll, att tillsammans med affärsområdeschef Peter Fellman, fortsätta utveckla koncernens affärstidnings- och övriga verksamheter, både i Sverige och internationellt.

Ann Henriksson och Peter Fellman. Foto: Jesper Frisk
Ann Henriksson och Peter Fellman. Foto: Jesper Frisk
Inom affärsområdet Bonnier News Business har Bonnier News-koncernen samlat all sin verksamhet som främst riktar sig mot professionella användare, både nationellt och internationellt. Verksamheten har vuxit kraftigt under de senaste åren och nu rekryteras Ann Henriksson, för att tillsammans med affärsområdeschef Peter Fellman, leda Bonnier News Business framtida utveckling.
 
– Jag är verkligen glad över att få möjligheten att jobba på Bonnier News Business med alla starka varumärken och duktiga medarbetare! Journalistikens viktiga roll ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att både få lära nytt och att få bidra med mina erfarenheter när det gäller affär, strategi och ledarskap, säger Ann Henriksson, tillträdande biträdande affärsområdeschef Bonnier News Business.

Ann Henriksson kommer senast från tjänsten som vd för LRF Media. Hon är också vice ordförande i Sveriges Tidskrifter och styrelsesuppleant i Utgivarna. Ann Henriksson är civilekonom i grunden och en mycket rutinerad ledare, hon har även tidigare erfarenheter av att jobba mot den internationella marknaden.

– Det blir väldigt spännande att få jobba med Ann och hon blir en jättebra förstärkning till vårt fantastiska team. Vi kommer tillsammans fortsätta utveckla vår verksamhet både i Sverige och internationellt, nu när Karmo Kaas-Lutsberg som är vd för Bonnier News Business internationella verksamhet valt att gå vidare, säger Peter Fellman, affärsområdeschef Bonnier News Business.

Ann Henriksson kommer att rapportera till Peter Fellman och tar plats i ledningsgrupperna för både Bonnier News Business och Bonnier News.

– Med sitt gedigna affärstänk kommer Ann bli ett värdefullt tillskott för Bonnier News och hennes strategiska kvalitéer kommer bidra stort i vår ledningsgrupps arbete. Jag vill också passa på att tacka Karmo Kaas-Lutsberg för ett fantastiskt jobb. Under hans ledning har vår internationella verksamhet fortsatt att utvecklas och gjorde rekordresultat under 2021, säger Anders Eriksson, vd Bonnier News.

Ann Henriksson tillträder sin tjänst 15 februari 2023.
 

Om Bonnier News Business
Bonnier News Business bedriver affärs- och branschtidningsverksamhet samt event- och nätverksverksamhet i både Sverige och internationellt. Affärsområdet består idag av drygt 30 olika varumärken fördelade i 10 länder och omsatte 2021 cirka 2,4 miljarder kronor. Bland de mest kända varumärkena finns de tre stora affärstidningarna Dagens industri i Sverige, Børsen i Danmark och Äripäev i Estland. 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ann Henriksson och Peter Fellman. Foto: Jesper Frisk
Ann Henriksson och Peter Fellman. Foto: Jesper Frisk
Ladda ned bild
Ann Henriksson. Foto: Jesper Frisk.
Ann Henriksson. Foto: Jesper Frisk.
Ladda ned bild
Peter Fellman och Ann Henriksson. Foto: Jesper Frisk.
Peter Fellman och Ann Henriksson. Foto: Jesper Frisk.
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum