Bonnier News

Bonnier News Local förvärvar Nacka Värmdö Posten

Dela
Bonnier News Local förvärvar Nacka Värmdö Posten AB och försäljningsbolaget Densitomedia AB. Därmed förstärks Bonnier News Locals satsning på lokala nyheter i Stockholmsområdet.

Nacka Värmdö Posten grundades 1989 och delas ut varannan vecka till 67 000 hushåll i skärgårdskommunerna Nacka och Värmdö. Nyhetssajten nvp.se når över 14 000 unika besökare per vecka och har i dag cirka 800 betalande prenumeranter. Organisationen består av 8 personer och bolaget omsatte under 2021 cirka 14 miljoner kronor.

– Nacka Värmdö Posten är ett starkt varumärke och en uppskattad redaktionell produkt som flera gånger utsetts till Årets gratistidning. Bolaget har påbörjat sin digitala satsning och inom Bonnier News Local har vi infrastrukturen och kompetensen att accelerera den satsningen och vidta åtgärder för att säkerställa lönsamhet i gratistidningen, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local.

– När Nacka Värmdö Posten nu behöver ta nästa steg i sin utveckling har det varit viktigt för ägarna att hitta en köpare som månar om personalen, varumärket och våra läsare. Med Bonnier News Local får Nacka Värmdö Posten en ägare som verkligen kan lokal journalistik och som har infrastrukturen för att fortsätta utveckla Nacka Värmdö Postens journalistik och affär, säger Eva-Lena Berghamre styrelseordförande för Nacka Värmdö Posten AB.  

Bonnier News Local är Sveriges ledande lokaltidningskoncern och äger fler än 40 varumärken, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder. Förvärvet av Nacka Värmdö Posten är ett steg i företagets satsning på lokala nyheter i Stockholmsområdet.

– Förra året lanserade vi Nu i Österåker, en unik satsning på prenumerationsbaserad lokal journalistik i Stor-stockholm. Genom förvärvet av Nacka Värmdö Posten utvecklar vi nu den satsningen, säger Mikael Nestius.

Ägarbytet av Nacka Värmdö Posten AB och Densitomedia AB genomförs den 1 februari 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Lokaltidningar i stort samarbete med Svenska Fotbollförbundet – sänder tusentals matcher7.3.2023 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News, Gota Media, NTM och Stampen Media gör en gemensam storsatsning på svensk fotboll. Genom ett långt avtal med Svenska Fotbollförbundet kommer det att sändas tusentals fotbollsmatcher på mediebolagens lokala tidningssajter de kommande åren. – Vi vill vara nära vår publik och de här matcherna går rakt in i det lokala hjärtat, det värmer extra hos mig personligen som älskar lokalfotboll och lokaljournalistik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum