Bookmark Förlag

Bookmark Förlag utvecklar sin organisation

Dela

Efter snart tio år och drygt tvåhundra titlar har Bookmark vuxit till tretton medarbetare och över femtio miljoner i omsättning. Det har blivit hög tid för en utveckling av organisationen. Den nya strukturen innebär tillsättandet av en litterär chef, en redaktionschef och ett renodlat säljteam under ledning av förlagets försäljningschef. Dessutom befordras under året tre kollegor till förläggare, och ytterligare två till förläggande redaktör respektive redaktör. Teamet förstärks också med en nyrekryterad förlagskoordinator.

Sedan årsskiftet har Ebba Barrett Bandh titeln som litterär chef på Bookmark och ansvarar tillsammans med förlagschefen övergripande för förlagets utgivning, både vad gäller urval och genomförande. Carolina Starck är ny redaktionschef, en roll hon innehar parallellt med sina redaktionella arbetsuppgifter. Under året tar även Anna Cecilia WeschkeStephanie Demmler och Louise Eriksson alla steget till att bli förläggare med fullt projektansvar för sina titelutgivningar.

– Bookmarks styrka är dess personal, säger förlagschef Claes Ericson. Jag har världens bästa kollegor, med såväl oslagbar kompetens som entusiasm. Ansvaret i de nya rollerna har de egentligen haft sedan länge.

Redan i maj 2020 började Kristoffer Stjernberg som försäljningschef med ansvar för förlagets samlade aktiviteter knutna till försäljning. Här ingår att maximera distribution och genomförsäljning av varje titel, samt att hitta nya sätt att nå ut vid lanseringar och arbeta med backlist. I teamet ingår marknadskoordinator Fanny Wetterdal.

– På det här sättet har vi fördubblat resurserna i försäljningsarbetet, säger Claes Ericson. Tillsammans med Fredrik Gustafsson är vi nu fyra stycken som arbetar för att nå ut med våra böcker. Därmed kan vi vända på varje sten.

Lova Eriksson kommer under året att få en mer senior roll som förläggande redaktör, och Josefine Bergkvist befordras till redaktör. Som support för allehanda uppgifter får samtidigt förlaget Frida Påhlsson, som nyligen har börjat som förlagskoordinator. Sedan tidigare är Carl Ehrenkrona bolagets ekonomiansvarig.

Bookmark planerar att ge ut 37 titlar under året. Härnäst under våren väntar bland andra Elsa Billgrens Elsas husdröm, Sofie Sarenbrants Skyddsängeln, Denise Rudbergs Er tredje man, Anton Bergs Trohetseden och Billie Eilish självbiografiska bok.

– Strategin är och förblir densamma, avslutar Claes Ericson. Vi kommer bara att arbeta med titlar som vi verkligen känner sann passion för.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum