The Perfect World Foundation

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön

Dela

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

David Attenborough planterar det första trädet av "The Attenborough Forest" i Botaniska trädgården i Göteborg
David Attenborough planterar det första trädet av "The Attenborough Forest" i Botaniska trädgården i Göteborg

I samband med årets modevecka i Köpenhamn har e-handelsspecialisten Boozt.com startat ett sammarbete med The Perfect World Foundation som syftar till att plantera träd och motverka avskogning runt om i världen. En t-shirt, designad av den danske konstnären Mikael B, kommer att finnas till försäljning strax efter modeveckan och där ett träd planteras för varje sålt plagg. 

Skog namnges efter BBC-profilen David Attenborough 

Träd reducerar koldioxid, avlastar haven och återställer den biologiska mångfalden. I fjol var den brittiske tv-profilen och zoologen David Attenborough i Sverige och planterade det första trädet av vad som kommer att bli "The Attenborough Forest" - ett globalt trädplanteringsprojekt som The Perfect World Foundation ligger bakom. Det första målet är att plantera och skydda en miljon träd tillsammans med individer och företag. 

- Det är så viktigt att vi alla tar ansvar och gör vad vi kan för att minska det klimatavtryck vi sätter. Samarbetet med Boozt.com är ett bra exempel på hur klädindustrin kan använda sin röst för att tala om klimatfrågan. Det är därför vi är extremt stolta över samarbetet och hoppas att det kan inspirera andra i branschen att bli grönare, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare och VD för The Perfect World Foundation. 

Boozt.com vill bli en röst för modebranschen

Temat på årets modevecka i Köpenhamn är hållbarhet och eventet har bland annat förbjudit plastflaskor under tillställningen. Boost.com är modeveckans strategiska partner och kommer tillsammans med The Perfect World Foundation föra diskussion om  hållbarhet i modebranschen under veckans scenprogram.

- Vi vill vara i framkant och visa att åtgärder behövs i modebranschen. Vi måste våga prata om vad vi är för en bransch och vad vi kan göra tillsammans för att bli grönare. Det är en självklarhet att samarbetet med Mikael B och The Perfect World Foundation just börjar under modeveckan i Köpenhamn. Det är ett bra tillfälle att visa att vi, som Köpenhamns modeveckas strategiska partner, stöder en hållbar modevecka och visar att mode är mer än bara design och textilier, det handlar också om attityder. Förhoppningsvis kommer detta att innebära att vi planterar många träd, säger Trine Rønsbøl, Brand Activation & Strategy Director på Boozt.com.

Konstnären bakom designen av t-shirten, Mikael B, är också positiv till samarbetet. Efter att ha utsetts till ambassadör för The Perfect World Foundation tidigare i år kontaktade han Boozt.com med en önskan att kombinera konst och mode med klimatmedvetna initiativ.

- Det är ett enormt privilegium att jag som ambassadör för The Perfect World Foundation får använda min kreativa och konstnärliga röst för klimatets räkning. Jag använder hashtaggen #artawareness på mina sociala kanaler för att öka medvetenheten om att med konst och mode kan du, och borde, göra en positiv skillnad mot klimatet. Boozt bedriver också denna filosofi, varför samarbetet är vettigt, avslutar Mikael B.

Kontakter

Bilder

David Attenborough planterar det första trädet av "The Attenborough Forest" i Botaniska trädgården i Göteborg
David Attenborough planterar det första trädet av "The Attenborough Forest" i Botaniska trädgården i Göteborg
Ladda ned bild

Om

The Perfect World Foundation
The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/
The Perfect World Foundation är en svensk ideell oberoende organisation som grundades 2010 för att öka medvetandet, samla in pengar samt agera tillsammans med djur- och naturbevarandeprojekt världen över.

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Artister sjunger gratis för djuren24.4.2020 10:14:37 CESTPressmeddelande

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Den 16:e september planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan med syfte att höja kunskapen och samla in pengar till vilda djur och naturområden i kris. Coronakrisen har helt tagit bort möjligheten för många artister att tjäna pengar, trots detta så ställer sveriges artistelit nu upp helt utan ersättning för de vilda djuren och klimatet. - Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut, säger Ragnhild Jacobsson, initiativtagare och VD på The Perfect World Foundation.

Climate AID – en Galakonsert på GöteborgsOperan3.4.2020 08:54:56 CESTPressmeddelande

Den 16:e september arrangeras för första gången Climate AID – en galakonsert med syfte att öka kunskapen runt klimatproblemen med fokus på djur, natur och för att lyfta innovativa lösningar. Bakom initiativet står den Göteborgsbaserade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation. - Vi vill skapa positiva krafter för att lyfta fram lösningarna, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Greta Thunberg går i giganters fotspår - tilldelas prestigefyllt pris29.12.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Greta Thunberg blir första svensk att tilldelas natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris, The Perfect World Award. Hon får även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year”. Priset delas ut årligen och bland tidigare pristagare finns bland annat Dr. Jane Goodall och BBC-prodilen Sir David Attenborough. - Greta får priset för att hon har lyckats skapa en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.