Boinstitutet

Bopriset ställs ut i Malmö

Dela

Den 25 januari öppnar en ny utställning på Form/Design Center i Malmö om Bopriset - till minne av Josef Frank. Bopriset är instiftat av Boinstitutet och premierar ett attraktivt bostadsbyggande med kvalitet- för alla.

- Att kunna erbjuda goda bostäder till alla är en utmaning som är särskilt angelägen idag när bostadsbyggandet minskar trots stor bostadsbrist, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

På utställningen som pågår fram till 24 februari kan besökarna lära sig mer om arkitekten och formgivaren Josef Frank, samt ta del av juryns 10 toppkandidater, av de totalt 40 nominerade, därbland vinnaren av Bopriset 2018, Helsingborgshem för sitt arbete i stadsdelen Drottninghög.

- Med vår utställning om Bopriset hoppas vi kunna sprida goda idéer och inspirera till ett socialt hållbart bostadsbyggande, säger Moa Andersson.

Tebjudning och pressvisning

Utställningen öppnas med en tebjudning 25 januari, 15:00-16:00, där Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö och jurymedlem, Bopriset och Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet, samtalar om Bopriset och kopplingen till arkitekten Josef Frank. Samtalet börjar kl 15.15. Anmälan till: form@formdesigncenter.com

Utställningen arrangeras av Boinstitutet och Form/Design Center i samarbete med Svenskt Tenn.

Läs mer om Bopriset här 

Bilder i kollage: Fotografi: Lennart Nilsson Teckning: Josef Frank

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum