Boinstitutet

Börjar social bostadspolitik med (S)?

Dela

Hur kan regeringen få riksdagens partier att enas om en långsiktigt och socialt hållbar bostadspolitik? Är de fyra bostadsreformerna i januariöverenskommelsen tillräckliga, eller ens rätt väg att gå? Välkommen till Boinstitutets seminarium vid S-kongressen i Örebro.

Under helgen samlas socialdemokrater i Örebro för partikongress, och Boinstitutet är på plats för att uppmärksamma en av vår tids största samhällsutmaningar- bostadsbristen.

- Det råder bostadsbrist i 8 av 10 kommuner, samtidigt minskar bostadsbyggandet. Att lösa bostadskrisen är nödvändigt för att säkra tillväxten och ungas möjlighet att flytta till utbildning och jobb, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Till seminariet har Boinstitutet bjudit in ledande socialdemokrater, branschaktörer och forskare för att diskutera rikspolitiken och kommunernas förutsättningar att klara sitt bostadsförsörjningsansvar.

Datum: 22 mars. Tid:16:00-16:55.  Plats: Örebro, Conventum, lokal Handskmakaren.

Anmälan: Vill du komma, men inte är anmäld till Socialdemokraternas kongress? Kontakta Boinstitutets verksamhetsledare Moa Andersson för att bli anmäld som besökare: moa.andersson@boinstitutet.se.

Program och talare

Klarar kommunerna sitt bostadsförsörjningsansvar?

Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, Botkyrka

Kristina Edlund (S), tidigare kommunstyrelsens ordförande, Linköping

Hur skapar vi bostäder för alla?

Jonas Nygren, förbundschef, Hyresgästföreningen

Lena Micko (S), tidigare ordförande, SKL

Ulf Rohlén, VD, Örebrobostäder.

Vad säger forskningen?

Anna Granath Hansson, bostadsforskare, KTH

Börjar social bostadspolitik med (S)?

Johan Löfstrand (S) bostadspolitisk talesperson.


Moderator: Caroline Szyber, tidigare bostadspolitisk talesperson, Kristdemokraterna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum