Umeå kommun

Bortforsling av snö pågår inför nästa snöfall

Dela

Kommunen forslar bort snö för fullt efter den gångna veckans snöoväder. De allra flesta gång- och cykelvägar är nu öppna. Prognosen säger att ett nytt snöoväder ska komma framåt helgen.

De resurser som finns att tillgå för att forsla bort snön i alla stads- och kommundelar används. Arbetet med att frakta bort all snö tar tid och det arbetet pågår dygnet runt. Kommunen arbetar också med breddning av gator och gång- och cykelvägar.

Tillfälliga snöupplag kan behövas

Den stora mängden snö som föll på väldigt kort tid förra veckan, gjorde att gång- och cykelvägarna användes som tillfälliga snöupplag. För att kunna öppna de kvarvarande gång- och cykelvägar måste kommunen lasta bort snö. Även snö från skolgårdar, förskolor och andra ytor vid kommunens fastigheter kommer att behöva ta extra ytor i anspråk som tillfälliga snöupplag, t ex isbanor, parkeringsplatser och andra öppna ytor.

– Vårt fokus är att hinna frakta bort och bredda upp tillräckligt mycket av vägnätet så att vi klarar av de stora snömängder som prognosen säger ska komma framåt helgen. Vi vill skapa så bra förutsättningar som går inför nästa snöfall för att få så lite påverkan på alla trafikslag som det bara är möjligt, säger gatudriftchef Per Hilmersson.

Felanmälan

Vi tar vi emot felanmälningar via www.umea.se/felanmalan. Arbetsbelastningen de närmaste dagarna kommer att fortsätta vara hög, därför kan det ta längre tid innan felanmälningar åtgärdas.

Snödagbok för uppdaterad information

Du kan få uppdaterad information via snödagboken på kommunens webbplats, www.umea.se/vinter. Där publicerar arbetsledaren för snöröjningsteamet kort information om åtgärder som pågår och som planeras den närmaste tiden. Du kan prenumerera på snödagboken och få ett mejl när en insats sker.

Kontakt

Per Hilmersson
gatudriftchef
090-16 14 62
per.hilmersson@umea.se

Karin Isaksson
teknisk chef
090-16 14 39
070-332 25 32
karin.isaksson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum