Navet

Bostadsbyggandet i Norden

Dela

Enligt NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Norden, kan man konstatera att det samlade bostadsbyggandet visar en positiv tillväxt under första kvartalet i år.

Enligt NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Norden, kan man konstatera att det samlade bostadsbyggandet visar en positiv tillväxt under första kvartalet i år.

Om takten i nybyggandet av småhus och flerbostadshus under årets första tre månader skulle fortsätta under resten av året, skulle det kunna innebära en ökning med 10 procent 2021 jämfört med 2020 i Norden som helhet.

NAVET Analytics prognos är emellertid mer pessimistisk och signalerar snarare en horisontell utveckling. Skillnaderna mellan ländernas utveckling är relativt små sett till årsprognosen, men i sammanhanget väntas Finland få den svagaste utvecklingen i jämförelse med Sverige, Danmark och Norge. Starkast utfall under årets första kvartal redovisas i Danmark och Sverige, där årstakten i investeringarna visar en ökning med 20 procent vardera.


Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum