Linköpings kommun

Bostadssituationen för Linköpings studenter ljusnar

Dela

Kårservice har inte på sex år sålt så få biljetter till nödboenden för nya studenter som i år. Bilden av att bostadssituationen lättas upp bekräftas av Sveriges förenade studentkårer i en ny rapport. Samtidigt är det snart inflyttning i de nybyggda studentbostäderna i Valla.

Linköping var under ett par år rödlistad av Sveriges förenade studentkårer, men nu börjar bostadssituationen för studenter att bli bättre. Goda möjligheter finns att alla nya studenter vid höstterminens slut har hittat en egen bostad. Möjligheter som stärks av nya studentbostäder i Valla med inflyttning 1 oktober 2016.

– Det är glädjande att se att bostadssituationen för studenterna i år är ljusare än på många år. Vårt hårda arbete för att bygga bort bostadsbristen börjar nu ge resultat. De många studentbostäderna som byggs nu är en viktig anledning, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Kårservice har under många år tillhandahållit nödbostäder för dem som inte hittar boende vid terminsstart. Även där märks en förbättring av boendesituationen i Linköping. Biljettförsäljningen den 2 september var i år 350 biljetter, motsvarande tid 2011 hade 715 biljetter sålts.

– Inte sedan 2010 har vi sålt så få biljetter till nödboenden. Det finns flera orsaker till det ljusnade läget, att det byggs mer i både Linköping och Norrköping bidrar självklart, säger Annika Samuelsson, Kårservice

Totalt under 2016 och 2017 kommer drygt 400 nya studentbostäder färdigställas i Valla och Vallastaden. Samtidigt planeras 350 nya studentbostäder i anslutning till campus Valla mellan 2018-2020.

– Att öka antalet studentbostäder är dessutom viktigt för att behålla platsen som Årets studentstad och utveckla den vidare. Så får vi fler att vilja studera och flytta hit, avslutar Elias Aguirre (S)

För ytterligare information kontakta kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre 0725-84 73 10 och Annika Samuelsson, Kårservice, 013-28 28 83.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum