Åre 2019

Bra att veta inför ditt VM-besök

Dela

Är du på väg till alpina VM i Åre? Här får du en lista med bra information om vad som är bra att veta inför ditt besök.

Förbered dig för alpina VM! Läs på inför ditt besök för att veta vad som gäller. Foto: Lisa Johansson
Förbered dig för alpina VM! Läs på inför ditt besök för att veta vad som gäller. Foto: Lisa Johansson

Ta bussen eller gå till arenan

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser i Åre, särskilt nära arenan. Det tar endast 15 minuter att gå från tågstationen till tävlingsarenan. Om du behöver åka finns det gott om bussar som går från tågstationen (Bahnhof) till arenan. Här hittar du tidtabellerna för bussarna som tar dig kring byn.

Ditt Ski Pass är också din biljett (men din biljett är inte ditt Ski Pass)

Tänker du åka skidor i Åre? Perfekt! Då kan du också enkelt stanna på arenan och njuta av tävlingarna. Ditt SkiStar Ski Pass är din entrébiljett till tävlingarna (allmän ståplats). Om du åker nedför backe nummer 34 i riktning mot VM8:an (se SkiStars skidkarta), sväng höger efter tunneln för att komma till arenaområdet. Du kan också använda vilken entré som helst för att komma in med ditt Ski Pass. Det allmänna publikområdet ligger till höger när du tittar upp mot backen. 

Vänligen notera att du inte kan använda din entrébiljett som Ski Pass.

Endast ståplats på läktaren

Vänligen notera att det inte finns några sittplatser på läktaren. Gå in på arenan och välj plats i den sektion du köpt biljett för. Först till kvarn!

Gå in och ut på arenan

Måste du gå ut från arenan efter att du gått in? Inga problem. Se till att behålla din biljett bara och visa den för vår entrépersonal när du går in igen.

Var du hittar mat

I vår foodcourt hittar du mat som bratwurst, hamburgare, soppa och pasta, sötsaker och dryck. Foodcourten hittar du i det stora tältet på höger sida i arenaområdet när du tittar upp mot backen. Klicka här för att se en karta över arenan. Självklart finns det massor av restauranger och butiker i Åre by också. På läktaren hittar du också en kiosk där du kan köpa mindre rätter, godsaker och dryck.

Picknick tillåten – men inget glas kommer in på arenan

Du får gärna ta med dig egen mat och dryck in på arenan men notera att glasflaskor och glasburkar är förbjudna.

Drick inte alkohol på offentlig plats

I Sverige är det förbjudet att dricka alkohol på offentliga platser. Det betyder att det inte är tillåtet att ta med egen alkoholhaltig dryck in på arenan. Vi serverar alkoholhaltiga drycker i vår foodcourt. Dessa drycker får enbart förtäras i foodcourten och får inte tas med ut från restaurangen.

Inga kontanter, inget Swish – endast kort

Vänligen notera att du endast kan betala med kort inne på arenan, vilket även gäller vår foodcourt. Kontanter och Swish går inte att använda som betalningsmedel.

Frågor och svar

Har du fler frågor om alpina VM i Åre? Se Vanliga frågor på vår hemsida. För att komma till eventprogrammet, klicka här.

Nyckelord

Bilder

Förbered dig för alpina VM! Läs på inför ditt besök för att veta vad som gäller. Foto: Lisa Johansson
Förbered dig för alpina VM! Läs på inför ditt besök för att veta vad som gäller. Foto: Lisa Johansson
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum