Upplands Väsby kommun

Bra betyg till särskilda boenden

Dela

Särskilda boenden i Upplands Väsby kommun får bättre betyg än genomsnittet i Stockholms län. Förtroendet för personalen har ökat från 79 till 87 procent. Men sjunkande siffror inom annan äldreomsorg visar på stora utmaningar.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande.)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande.)

Det generella resultatet för särskilt boende i Upplands Väsby kommun har inom de flesta områden förbättrats. Det visar årets resultat från Socialstyrelsens undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” som finns att läsa på myndighetens webbplats.

Till exempel har den sammantagna nöjdheten ökat från 73 till 81 procent, vilket är bättre än Stockholms läns genomsnitt. Förtroendet för personalen har också ökat, från 79 till 87 procent, och ligger över både läns- och rikssnittet. Resultatet visar även att det blivit lättare att få kontakt med personalen på Upplands Väsbys äldreboenden.

Upplands Väsby kommuns hemtjänst har under flera år haft resultat som varit bättre än riket. Årets resultat visar dock att resultatet inom olika områden har sjunkit.

- En bidragande orsak till det försämrade resultatet är att fler än hälften av personer med insats från hemtjänsten har behövt byta utförare i samband med att enkäten skickades ut. Detta på grund av konkurs eller att utföraren avslutat sitt uppdrag. Hemtjänsten har ett antal utvecklingsområden att arbeta vidare med. säger socialchef Barbro Johansson.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande.)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande.)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum