IF Metall

Bra LAS-besked från regeringen

Dela

IF Metall välkomnar regeringens besked om LAS.

- Den dåliga statliga utredningen skjuts äntligen i sank. Vi vill delta i samtal mellan politiken och parterna, för att vara med och påverka hur kommande lagstiftning utvecklas, säger förbundsordförande Marie Nilsson.

Det är ett viktigt steg framåt att den statliga utredningen om LAS inte längre är aktuell.

- Den skulle försvaga anställningstryggheten för arbetstagarna och försämra maktbalansen mellan parterna. Det är självklart omöjligt för oss att acceptera, säger Marie Nilsson.

Regeringen arbetar nu vidare med den överenskommelse om LAS som träffats mellan PTK och Svenskt Näringsliv. IF Metall vill delta i samtal om hur lagstiftningen utformas.

- Problemen med bristen på kompetensutveckling och otrygga anställningar behöver lösas. Och vi tänker fortsätta försvara våra medlemmars intressen. Vi vill inte att de viktiga frågorna om trygghet och omställning ska avgöras av andra, säger Marie Nilsson.

Frågor besvaras av IF Metalls presstjänst, 08-786 82 44

Kontakter

Om

IF Metall
IF Metall
Olof Palmes gata 11
105 52 Stockholm

08-786 80 00http://www.ifmetall.se

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 300 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.Vi arbetar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Följ IF Metall

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IF Metall

Bra att utredarna respekterar parternas uppgörelse7.6.2021 16:04:11 CEST | Pressmeddelande

I dag presenterades förslagen till ny lagstiftning om trygghet, omställning och anställningsskydd. ”Regeringens utredare har gjort ett bra jobb. Deras förslag respekterar parternas uppgörelse. Om det här blir verklighet får vi skarpare regler mot otrygga anställningar och helt nya ekonomiska möjligheter för den som vill omskola eller vidareutbilda sig”, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum