Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Bra lottning för basketlandslaget i EM 2019

Dela

Frankrike, Tjeckien och Montenegro. Det blir Sveriges gruppmotståndare i EuroBasket 2019, där damlandslaget kommer att spela sitt gruppspel i Riga, Lettland. Lottningen genomfördes idag i Belgrad.

Eftersom Lettland valt Sverige som partnerland, blev det snabbt klart att Sverige skulle spela i Grupp B. Därefter blev det nervös väntan på vilka motståndare det skulle bli. 

Ur seedningsgrupp 1 blev det Frankrike, som gick till EM-final 2017. Men vi slapp Spanien, regerande mästarna. Ur seedningsgrupp 2 blev det Tjeckien, och ur seedningsgrupp 3 blev det Montenegro.

- Lottningen är på det hela taget klart godkänd. Jag tror att Tjeckien och Montenegro har mer anledning att vara missnöjda med att ha lottats mot oss, jämfört med vad vi känner. Frankrike är ett världslag som vi har stor respekt för, men det är också en härlig utmaning, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo som var på plats under lottningen. 

- Vi tror på vårt lag, och vet att vi har kapaciteten att ta oss till Belgrad.

Sveriges matcher kommer spelas i Riga. Mästerskapet avgörs i Lettland och Serbien med start 27 juni 2019. Ettan i gruppen går direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean spelar åttondelsfinaler. Fyran i gruppen är utslaget. Gruppspelet spelas mellan 27-30 juni, åttondel 1 juli i Riga, och sedan är det slutspel i Belgrad 4-7 juli. 

EM-grupperna

Grupp A: Ukraina, Storbritannien, Lettland, Spanien.

Grupp B: Sverige, Frankrike, Tjeckien, Montenegro.

Grupp C: Ungern, Turkiet, Italien, Slovenien.

Grupp D: Vitryssland, Ryssland, Belgien, Serbien.

Nyckelord

Kontakter

Robin SvenssonMediaansvarig landslagen

Mediaansvarig/media officer för seniorlandslagen (VM- och EM-kval). Ackrediteringar till EM-kvalmatcher.

0738329999robin.svensson@basket.se

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum