Upplands Väsby kommun

Bra näringslivsklimat i Väsby

Dela

Nio av tio företagare i Väsby anser att näringslivsklimatet är bra. Det visar en lokal undersökning.

Nio av tio företagare i Upplands Väsby tycker att det lokala företagsklimatet är bra. Det visar en undersökning som kommunen gjort via telefonintervjuer. Nästan 500 företagare med en omsättning på mer än 300 000 kronor per år har svarat.

- Jag tycker sammantaget att resultatet är betryggande positivt. Vi har verkligen lagt fokus på att utveckla kommunens näringslivsarbete och tagit oss an viktiga frågor som påverkar lokala företag. Det handlar framförallt om trygghet, tillväxtsatsningar, utbildning, upphandling och att korta bygglovstider. Därför är det extra glädjande att se att näringslivet tycker att kommunen gör ett bra arbete, säger Ann-Christin L Frickner (C), ordförande i näringslivs- och kompetensutskottet.

Behov av mark och exploateringsbehov

17 procent av företagarna anger att de har behov av ny mark/plats och en fjärdedel anger behov av nya lokaler, vilket tyder på att det lokala näringslivet växer.

Hög nöjdhet med kommunens service

39 företag av de som deltagit i undersökningen anger att de varit i kontakt med kommunen de senaste åren varav 80 procent upplever kontakten som bra. Hela 85 procent av företagen är nöjda med kommunens rutiner för upphandling.

Företag som använt kommunens e-tjänst för bygglov upplever att det är smidigt och bra. Mer än hälften svarar att de gärna ser att det finns en företagslots och möjlighet att träffa berörda tjänstemän vid ett och samma tillfälle för att prata om sitt ärende eller förfrågan.

- Det är glädjande att se att så många är nöjda med företagsklimatet. Undersökningen ger oss en bra bild om vilka frågor som är viktiga för det lokala näringslivet och som vi behöver arbeta vidare med. Det gäller exempelvis behovet av mark och lokaler, men också att förverkliga önskemålet om en företagslots, säger näringslivschef Per-Ola Lindahl.

Brottslighet och ökad trygghet

16 procent av företagen som svarat upplever att de inte påverkas av brottslighet och otrygghet. Däremot svarar 23 procent att de påverkas i ganska hög eller hög utsträckning. De företagare som upplever att de drabbats anger exempel som kostnader på grund av skadegörelse, anställda som är frånvarande på grund av rån eller oro för att gå hem sent från jobbet, stulna verktyg eller dieselstölder.

Geografiskt är det två områden där en högre andel företagare känner oro. Det handlar om företagare i centrala Väsby och Apoteksskogen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum