RF/SISU

Bra val av idrottsminister

Dela

Anders Ygeman är ny integrations- och migrationsminister och får ansvar för idrottsfrågor. Idrotten flyttas därmed från Kulturdepartementet till Justitiedepartementet i statsminister Magdalena Anderssons nya regering.

Anders Ygeman och Björn Eriksson _ Bild fri att använda
Anders Ygeman och Björn Eriksson _ Bild fri att använda

– Idrottsrörelsen välkomnar Anders Ygeman som ansvarig för idrottsfrågorna och ser fram emot ett starkt och nära samarbete för att gemensamt göra vårt yttersta över lång tid för att bidra till återstarten av idrottsrörelsen. Jag känner Anders Ygeman väl och vi har tidigare samverkat i polis- och säkerhetsfrågor. Jag känner väl till Anders stora idrottsintresse, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Idrottens kraft som fritidsaktivitet och den gemenskap som ges på köpet lyftes av statsminister Magdalena Andersson vid regeringsförklaringen idag. Dessutom uppmanades alla att engagera oss i idrottsrörelsen för att kunna göra ännu mer.

– Idrottsrörelsen gör redan idag stor skillnad men ska vi fortsatt kunna bidra till att allt fler mår allt bättre genom att bli medlemmar och aktiva i idrottsföreningar över hela landet behöver vi hjälp med förstärkt ekonomiskt stöd till idrottsrörelsen för att hantera följdverkningarna av corona och fler och bättre idrottsanläggningar och idrottsytor, konstaterar Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Ygeman och Björn Eriksson _ Bild fri att använda
Anders Ygeman och Björn Eriksson _ Bild fri att använda
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 71 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum