Audi

Bram Schot ny chef för AUDI AG

Dela

Audis styrelse har utsett Bram Schot till ny chef för företaget med tillträde den 1 januari 2019. Schot har agerat som interim VD sedan juni 2018 och kommer temporärt även ansvara för försäljning och marknadsföring i ledningsgruppen.

Bram Schot, chef AUDI AG
Bram Schot, chef AUDI AG

”Med tillsättandet av en ny VD har vi lagt en viktigt grund för Audis framtida inriktning. Som interim VD har Bram Schot redan gjort ett övertygande arbete under de senaste månaderna. Han har varit pådrivande när det gäller kulturella förändringar i teamet och har tacklat aktuella utmaningar. Med ett starkt mandat kommer han att accelerera transformationen av företaget och leda de fyra ringarna till nya framgångar” sade Dr Herbert Diess, koncernchef för Volkswagen Group och styrelseordförande för AUDI AG.

Bram Schot tillträder som VD och koncernchef för AUDI AG den 1 januari 2019, vilket även omfattar ansvaret för Ducati, Lamborghini och Italdesign Giugiaro utöver märket Audi. Han kommer temporärt även att ansvara för försäljning och marknadsföring.

Den 57-årige Schot har haft rollen som marknads- och försäljningsdirektör för AUDI AG sedan september 2017. Den 19 juni 2018 axlade han även rollen som interim VD för företaget.

Bram Schot, som ursprungligen kommer från Holland, var dessförinnan marknads- och försäljningsdirektör för Volkswagen Commercial Vehicles. 2011 lämnade han positionen som VD för Mercedes-Benz Italien för att flytta till Volkswagenkoncernen, där han inledningsvis ansvarade för strategiska projekt inom koncernens försäljningsdivision.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bram Schot, chef AUDI AG
Bram Schot, chef AUDI AG
Ladda ned bild
Bram Schot, chef AUDI AG
Bram Schot, chef AUDI AG
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 miljoner nya bilar 2017. Företaget omsatte 60,1 miljarder euro 2017 och har över 90. 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 16 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Audi levererade 1.812.500 bilar under 201810.1.2019 16:42Pressmeddelande

Audi levererade ca 1.812.500 bilar totalt under 2018, vilket var 3,5 procent färre än året innan. I Europa sjönk försäljningen med 13,6 procent, där generationsskiften av A1, A6, A7 och Q3 innebar att en tredjedel av volymen ställdes om, utöver anpassningen till den nya WLTP-körcykeln. I Kina befäste Audi positionen som det mest framgångsrika premiummärket för 30:e året i rad. I Nordamerika levererades 275.000 bilar, med nästan oförändrad volym jämfört med 2017 (-0.9%).

CES 2019: Audi gör bilen till VR-plattform7.1.2019 18:21Pressmeddelande

Audi definierar begreppet ”in-car entertainment” på nytt vid Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Med VR-glasögon kommer passagerarna i baksätet att få en ännu mer verklighetsnära upplevelse när de ser på film eller spelar under resan. Premiummärket visar upp en teknik som i realtid anpassar det virtuella innehållet till bilens rörelser. Om bilen svänger till höger gör t.ex. rymdskeppet samma sak. Via dotterbolaget Audi Electronics Venture GmbH har Audi varit med och grundat startupföretaget holoride GmbH, som planerar att kommersialisera det nya underhållningsformatet via en öppen plattform som blir tillgänglig för andra biltillverkare och utvecklare.

Audi e-tron provkörd i Abu Dhabi6.12.2018 10:13Pressmeddelande

Den 18:e september (CET) premiärvisades Audi e-tron i San Fransisco. Nu har de första journalisterna fått provköra elsuven på publika vägar i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Teststräckan startade i Masdar City, en av världens mest hållbara urbana stadsdelar, och fortsatte uppför berget Jebel Hafeet. Under nedfärden testades elbilens kapacitet att återvinna rörelseenergi. Tack vare ett nytt intelligent bromssystem kan över 90 procent av alla inbromsningar användas för att ladda batteriet i Audi e-tron.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum