Branäsgruppen

Branäs redo att starta snökanonerna

Dela

Under torsdagen och fredagen togs ett stort steg mot årets skidsäsong. Snösystemen testades på Branäsgruppens två stora anläggningar, Branäs och Kungsberget, och nu är det bara minusgraderna som fattas innan första snön kan läggas i backarna.

– Det känns härligt att vi snart är igång. Allt funkar som det ska och vi är redo så fort minusgraderna kommer, säger Branäs platschef Christoffer Lilja.

Snökanonerna i Branäs kan producera cirka 2 170 kubikmeter snö i timmen och stora delar av snösystemet startar automatiskt när temperaturen är tillräckligt låg, vilket är runt 2 minusgrader.

­– Kylan verkar vara på ingång så förhoppningsvis kan vi kan dra igång snart och förbereda för premiärhelgen 11-13 december. Att stora delar av systemen startar automatiskt innebär att vi kan ta vara på tiden och producera så mycket snö som möjligt.

Förutom snön som produceras under hösten och vintern så har Branäs även sparad snö från förra året för att stötta upp årets snöproduktion. Detsamma gäller även för systeranläggningen Kungsberget, strax norr om Sandviken, som genomförde samma förberedelser och tester under torsdagen och fredagen.

All energi som används vid snöproduktionen i Branäs kommer sedan 2001 enbart från förnyelsebara källor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum