Branäsgruppen

Branäsgruppen fortsätter hållbarhetssatsningen – byter till ekologisk och Fairtrade-märkt choklad

Dela

Förra säsongen bytte de ut plastsugrören. Nu tar Branäsgruppen nästa steg i hållbarhetssatsningen och byter ut den varma chokladen på alla sina anläggningar. Inför säsong 20/21 inleds ett samarbete med Coffee pro för att erbjuda en ännu bättre produkt både ur ett smak- och hållbarhetsperspektiv.

– För oss är det viktigt att veta var produkterna kommer ifrån – att de framställs under goda arbetsförhållanden och att produktionens miljöpåverkan är minsta möjliga. Vår nya varma choklad är därför både ekologisk och Fairtrade-märkt, säger Wisam Salim, koncernansvarig för mat och dryck på Branäsgruppen.

Kakaoindustrin har varit, och är fortfarande, en stor bov när det kommer till arbetsförhållanden och miljöpåverkan. Många av odlarna lever i absolut fattigdom och barnarbete är tyvärr vanligt förekommande. Fairtrade-märkningen säkerställer att inget barnarbete har förekommit, samt att odlare och dess anställda har en hållbar inkomst. Den ekologiska märkningen säkerställer i sin tur att chokladen inte har framställts med konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel.

– Tyvärr har utbudet av ekologisk och Fairtrade-märkt choklad varit begränsat. Därför är vi nu oerhört stolta över att vi kan erbjuda en dryck som gör skillnad i en utsatt bransch. Vi serverar cirka 100 000 koppar varm choklad på våra anläggningar varje säsong och då förstår man att vi genom samarbetet med Coffee pro kan göra skillnad.

Samarbetet och bytet av varm choklad ingår i en större hållbarhetssatsning som pågår hos Branäsgruppen. Förra säsongen bytte de till exempel ut alla plastsugrör mot sugrör av svensk vass.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum