Branäsgruppen

Branäsgruppen fortsätter skolsatsningen

Dela

Med projektet ”Älska skolor” vill Branäsgruppen tillgängliggöra skidåkning för fler barn och ungdomar. I år fortsätter satsningen med en nyhet. Instruktörer kommer att finnas på plats i backen för att hjälpa alla som behöver.

Älska skolor har varit ett succéprojekt, både för Branäsgruppen och för skolorna som har deltagit. Förra året gav projektet totalt 558 skolbokningar utspritt på sex anläggningar inom koncernen – en siffra som de räknar med att slå den här säsongen.

– För vissa barn kan besöket med skolklassen vara det första på en skidanläggning. Därför är det glädjande att se att så många skolor väljer att lägga sin friluftsdag hos oss, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Att göra skidåkningen lika rolig och spännande för nybörjare som vana åkare är av högsta prioritet, vilket säsongens nyhet tydligt visar. På fyra av sex anläggningar kommer det att finnas instruktörer på plats i backen för att lära ut grunderna och ge tips till alla som behöver.

– För barn som har åkt skidor flera gånger är det här med att åka lift och bromsa en självklarhet. Men för dem som är nya i backen är det inte lika enkelt. Målet med det här projektet är att ge fler chansen att upptäcka skidåkningens värld. Då måste vi också ge de rätta förutsättningarna, säger Anders Kjällström.

Enkel bokning

Hela konceptet går ut på att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt. Skolorna ska inte behöva hantera massor av dokument och siffror. Istället genomförs bokningen smidigt av eleverna själva på webben. Det enda de behöver är en PIN-kod som läraren får efter att deras bokningsförfrågan har godkänts. Liftkort, utrustning och eventuella lunchkuponger väntar sedan på eleverna när de anländer och det är bara att ge sig ut i backen.

– Vi är medvetna om att det blir mycket administrativt arbete när det bokas utflykter med klassen. Därför vill vi ta hand om så mycket som möjligt för att förenkla arbetet för lärare och rektorer. Meningen är att friluftsdagar ska vara en rolig upplevelse för alla inblandade.

Älska skolor-projektet är en satsning som sker på alla Branäsgruppens anläggningar – Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Tolvmannabacken och Storstenshöjden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum