Umeå kommun

Branden i papperslagret i Holmsund pågår fortfarande

Dela

Söndag 21 juni började ett papperslager hos SCA i Holmsund att brinna. Branden är under kontroll men brandförsvaret räknar med att det kan brinna ett antal dygn till.

Det drar periodvis in en hel del rök över samhället, beroende på hur vinden ligger. Röken är inte giftig men kan orsaka obehag.

Brandförsvaret är på plats och hjälper SCA med bevakning av området. Eventuellt kan det bli tal om att göra en släckning längre fram när det har brunnit av en del.

Mer information

Anders Jonsson
chef räddningstjänst
Umeåregionens brandförsvar
090-16 22 45
anders.jonsson.3@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum