Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Brandon Rozzell - Årets MVP i SBL Herr

Dela

Efter tre veckor har vi kommit fram till den sista utmärkelsen i SBL Herr, som går till ligans mest värdefulla spelare. Årets MVP är Brandon Rozzell, BC Luleå!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangör som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets MVP: Brandon Rozzell, BC Luleå
Brandon Rozzells återkomst i SBL och BC Luleå har varit en succé. Han spelade mest av alla i BC Luleå (31 minuter per match), och var en av tre spelare i laget som spelade alla 33 matcher under säsongen. Under 2019-2020 snittade Rozzell 21.6 poäng, 5.5 assists, 4.1 returer och 1.2 steals per match.

Med sina poäng- och assistsnitt placerar han sig tvåa i skytteligan och på tredje plats i assistligan. Han är också tvåa i SBL i effektivitet (21.1). 

När BC Luleå i perioder under säsongen haft skador på andra nyckelspelare har han lyft sitt spel och nästan på egen hand fört laget till seger i vissa matcher. Att BC Luleå har högst vinstprocent i jämna matcher (vinst/förlust med 5 poäng eller mindre) i SBL (83%, 5 vinster, 1 förlust) är mycket tack vare Rozzells insatser när matchklockan tickar ner mot noll. 

Han har gjort över 30 poäng i åtta matcher, och mot Djurgården den 6 december stod han för 44 poäng - nästa högsta poängnoteringen den här säsongen. Och i vad som skulle bli säsongens sista match, på hemmaplan mot Borås Basket, gjorde han själv 16 poäng i rad i tredje perioden (sammanlagt 37 poäng) när BC Luleå vände ett 15-poängsunderläge till seger. 

Rozzell blev även utsedd till MVP när BC Luleå vann Svenska Cupen i februari.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"För ovanlighetens skull har årets MVP inte blivit framröstad till någon annan utmärkelse än just denna. Han gjorde denna säsong comeback i SBL och har ägt serien från start till slut. Denna vinnarskalle är som allra bäst i de avslutande minuterna och det har börjat talas om att han till och med skulle vara bättre än Eric Elliott. Tvåa i skytteligan, trea i assistligan och etta i “förbannad över att SM-guld delas ut utan slutspel-ligan”. Vi ska vara väldigt glada över att ha en sådan talangfull karaktär i vårt land. Årets MVP är Brandon Rozzell från BC Luleå!"

Röstresultat Topp 3 - Årets MVP (procent av rösterna)
:
56% - Brandon Rozzell, BC Luleå
32% - Elvar Fridriksson, Borås Basket
12% - ströröster på flera spelare

Regler för omröstningen
1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
3. Endast coacher och spelare som deltagit i 20 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Alla utdelade utmärkelser i SBL Herr 2019-2020
Årets Försvarare: Denzel Andersson, BC Luleå >>>
Årets Stjärnskott: Pelle Larsson, BC Luleå >>>     
Årets Lyft: Köping Stars >>>
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket >>>
Årets Coach: Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars >>>
Årets Domare: Apostolos Kalpakas >>>             
Årets Artist: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars >>>
Årets Guard: Elvar Fridriksson, Borås Basket >>>
Årets Forward: Denzel Andersson, BC Luleå >>>
Årets Center: Jeremy Combs, Köping Stars >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

EM-kvalmatcher i "bubbla" för herrlandslaget21.9.2020 09:16:45 CESTPressmeddelande

FIBA meddelade i fredags att herrarnas EM-kvalmatcher i november 2020 och februari 2021 kommer att spelas i en bubbla. Det blir alltså inga hemmamatcher för det svenska herrlandslaget. - I denna speciella tid är spelarnas och stabernas hälsa det som ska vara i första rummet. Detta är också ur tävlingssynpunkt det mest rättvisa. Vi ser fram emot att göra det bästa av detta, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo. Inget är bestämt ännu kring damernas EM-kval, där Sverige möter Israel och Montenegro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum