Transportföretagen

Branschen samlas bakom hållbarhetscertifieringen Fair Transport

Dela

Sveriges Åkeriföretag och Transportföretagen samlas nu bakom en gemensam certifiering för godstransporter på väg och går in i ett samarbete kring den befintliga hållbarhetscertifieringen Fair Transport. En gemensam certifiering kommer att underlätta för alla som arbetar för hållbara godstransporter - transporter som utförs ansvarsfullt, trafiksäkert och klimatsmart.

Fair Transport
Fair Transport

- Fair Transport som gemensam certifiering för hållbara transporter är transportbranschens sätt att ta ansvar och bidra till den nödvändiga omställningen som hela vårt samhälle står inför. Under flera år har branschen letat efter gemensamma former, nu har vi landat i den redan etablerade certifieringen Fair Transport, säger Marcus Dahlsten, vd på Transportföretagen.

- Att Fair Transport nu representeras av både bransch- och arbetsgivarsidan är en styrka i det fortsatta arbetet. Det ska vara lätt att göra rätt och Fair Transport underlättar för både transportköpare och transportörer att skapa en trygg och hållbar bransch, säger Rickard Gegö, vd Sveriges Åkeriföretag.

Fair Transport är en hållbarhetscertifiering som bildar ett skyltfönster för åkeriföretagens hållbarhetsarbete. Tack vare certifieringen kan alla försäkra sig om att arbetet i den gemensamma transportkedjan utförs trafiksäkert, klimatsmart och med goda villkor för de anställda. Den som är certifierad i Fair Transport är en seriös aktör på marknaden som tar ett stort ansvar.

- Nästan allt gods som transporteras i Sverige fraktas med lastbil. Genom Fair Transport visar åkeriföretag att de tar arbetet med hållbara transporter på största allvar. Fair Transport ska bidra till en hållbar affär för alla, både för den som säljer och köper transporter men även för slutkunden som köper det som transporterats. Nu fortsätter vi detta viktiga arbete tillsammans med Transportföretagen, säger Mikael Nilsson, ordförande Sveriges Åkeriföretag.

- Att vi nu har en och samma certifiering för alla åkerier ger oss kraft att jobba vidare med hållbarhetsarbetet på bred front. En hållbar utveckling av transportsektorn är branschens viktigaste fråga och Fair Transport är en del av lösningen, avslutar Christer Brus, ordförande Transportföretagen.

Fakta om Fair Transport

Fair Transport startade som ett ställningstagande för sunda åkeriföretag 2012 och utvecklades 2021 till Sveriges första hållbarhetscertifiering för godstransporter på väg. Alla certifierade företag uppfyller uppsatta krav och kriterier och följs löpande upp via en oberoende tredjepartsgranskning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fair Transport
Fair Transport
Ladda ned bild
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Ladda ned bild
Christer Brus, Transportföretagen
Christer Brus, Transportföretagen
Ladda ned bild
Rickard Gegö, Vd Sveriges Åkeriföretag
Rickard Gegö, Vd Sveriges Åkeriföretag
Ladda ned bild
Mikael Nilsson, ordf Sveriges Åkeriföretag
Mikael Nilsson, ordf Sveriges Åkeriföretag
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum