Marketplace Borås

Branschnätverk för mode beviljas projektmedel från Västra Götalandsregionen.

Dela

TEX! by Marketplace Borås arbetar för att stärka Västsveriges position inom mode, textil och design. Ett levande affärsnätverk som genom unika möten skapar förutsättningar för såväl textilbranschen och dess företag att utvecklas. Nu skapar vi ytterligare ett nätverk med utgångspunkt i Göteborg och får stöd av Västra Götalandsregionen.

Genom integrerad samverkan mellan näringsliv, forskning, utbildning och offentlig sektor är TEX! by Marketplace Borås den självklara knutpunkten inom det textila klustret i Västsverige. Med målsättning om att öka samverkan även utanför Boråsregionen, är föreningen sedan 2017 ansvariga för branschnätverket Modebransch GBG. Västra Götalandsregionen beslutade den 7 mars att bevilja stöd för projektet Modebransch Gbg med 408 000 kr fram till 30 nov 2020.

Syftet med projektet är att skapa en affärsarena för textil och modebranschen i Göteborg och genom samverkan bygga nätverk för att generera affärsnytta för företagen och stärka branschen i staden och regionen.

Detta görs huvudsakligen genom arrangerande av kompetenshöjande event och möten mellan branschens aktörer. Stort fokus kommer att ligga på att förmedla kunskap om hållbar utveckling inom branschen till mer resurseffektiv produktion och cirkulära affärsmetoder.

Projektledare på TEX! by Marketplace Borås är Patrik Wermelin och arbetet sker i samråd med en styrgrupp bestående av representanter från näringslivet, akademin och kulturen.

”Det är otroligt glädjande att regionen stöttar projekt för branschutveckling både lokalt och regionalt", säger Patrik. "Vi märker ett stort engagemang från de lokala aktörerna och ser fram mot fortsatt utvidgad samverkan i projektet".

Bland medlemmarna i styrgruppen återfinns Joakim Klarsten, CFO på ColourHouse i Göteborg: ”Som ett företag med stark förankring i branschen känns det självklart för oss att delta i utvecklingsarbetet av det lokala och regionala nätverket", säger Joakim Klarsten.

Arbetet med nätverket initierades av ADA på Business Region Göteborg 2016 genom en kartläggning av modebranschen i Göteborg.  ”Det är så roligt att höra detta", säger Karin Persson på ADA. ”Det visar att regionen uppmärksammar branschens betydelse och ser den stora potentialen som den lokala branschen har".

Nätverket Modebransch Gbg som innefattas i projektet arrangerar under 2019 ett 10-tal aktiviteter i Göteborg.

TEX! by Marketplace Borås har i många år arbetat för att stärka Borås och Sjuhärads position inom mode, textil och design och nu även i Göteborg och Västra Sverige. Verksamheten drivs som en ekonomisk förening och är ett samarbete mellan näringslivet, Borås Stad, Högskolan i Borås samt Nordiska Textilakademin. 

Styrgrupp: Modebransch Gbg

Sofia Höfvner Skogh - Rektor Tillskärarakademin i Gbg - rektor@tillskärarakademin.se, 0705-237437.

Carina Johansson - VD Elvine - carina.johansson@elvine.se, 031-7972182

Elisabeth Synnes - VD Jumperfabriken - elisabeth@jumperfabriken.se, 0707-525498

Elin Andersson - Designer Somenid - elin@somenid.com

Anna Strömkvist - Designer Bang Design and reuse, info@bangdesignandreuse.com

Joakim Klarsten - CFO ColourHouse - joakim.klarsten@colourhouse.se, 0736-006121

Ann Bergström - Samordnare mötesplats för design och konsthantverk på Röhsska Museet - ann.bergström@kultur.goteborg.se, 0725-052181

Kontakter

Länkar

Om

Marketplace Borås
Marketplace Borås
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

+46 723311650http://www.texsweden.se

TEX! by Marketplace Borås är en plattform för det textila näringslivet i Västsverige. Vårt syfte är att arbeta för att generera affärsnytta för Marketplace Borås medlemmar genom att skapa mötesplatser, fysiskt och digitalt där våra medlemmar kan ta del av det senaste inom textil- och mode samt dela erfarenheter med branschkollegor.

Vi samarbetar med Sveriges branschorganisationer och företag för att leverera bästa möjliga nytta.

Följ Marketplace Borås

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Marketplace Borås

Stärkt innovationskraft för modeföretag17.5.2018 12:34:31 CESTPressmeddelande

Nu vill vi se vad som finns för spännande idéer och möjligheter att utveckla inom modebranschen. ADA arrangerar därför ett innovationslabb med modetema, i samarbete med Marketplace Borås. Vi vill helt enkelt hjälpa deltagarna att stärka sin innovationskraft, vilket kan handla om såväl att utveckla produkten/tjänsten, förfina kundens helhetsupplevelse eller att finna nya positioner på marknaden. Innovationslabbets workshop vänder sig till små och medelstora modeföretag med tillväxtambition som vill stärka sin innovationsförmåga. Tillika vänder den sig till alla slags kreatörer som är intresserade av att djupdyka i modebranschens utmaningar. Tillsammans arbetar deltagarna i labbet utefter en metod som går ut på att enklare få till innovationsarbetet, och översätta kundbehov till lösningar. Vi designar innovationslabbets upplägg noggrant, och vi ser till att det både finns modeföretag, kreatörer och de eventuella andra experter som behövs i alla grupper. Under själva workshopen utvecklas

à la London tillbaka i Borås!28.11.2017 15:39:00 CETPressmeddelande

Efter att ha lockat ca 1500 personer till Textile Fashion Center 2015 återvänder á la London designmarknad till Borås nu på lördag den 2 december. à la London har sedan 2010 gett tiotusentals Göteborgare chansen att uppleva de allra bästa designtalangerna. à la London samlar i år ca 70 av framtidens designstjärnor på Textile Fashion Center för en sprudlande marknad fylld av ny, spännande design. Här hittar man mode, konst inredning, smycken, väskor, keramik och mycket mer. Think big, shop small - and support dig dreams! -"à la London vill stötta småskalig design och upcoming designers. Därför samlar vi designers som vi tror på, främst lokala, men även nationella och internationella guldkorn, säger Mattias Rask en av grundarna av á la London. - " Textile Fashion Center är en perfekt arena för vårt koncept och boråsarna verkade uppskatta vad vi erbjöd 2015 så vi är glada att återigen få komma tillbaka hit. -" á la Londons koncept passar Textile Fashion Center som handen i handsken, säger

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum