Bring

Bring har beställt vätgasdriven lastbil

Dela

Bring har beställt en vätgas – elektrisk Nikola Tre som ett led i den gröna omställningen av företaget.

Det amerikanska företaget Nikola Motors lanserade den vätgas-elektriska lastbilsmodellen Nikola Tre denna vecka. Bilen är specialdesignad för europeiska vägar och förhållanden.

- Bring har ambitiösa miljö- och klimatmål. Vi önskar att testa och vara ett pilotföretag för nollutsläppsfordon. Att det nu kommer en lastbil som går på vätgas passar därför väldigt bra säger Thomas Tscherning divisionsdirektör på Bring

Norden står centralt i utvecklingen av Nikolas bilar. Det norska sällskapet NEL Hydrogen undertecknade tidigare i år ett avtal om att leverera 448 anläggningar för att producera vätgas till Nikola. Lastbilsproducenten säger också att testerna av Nikola Tre är planerade att ske i Norge från år 2020.

- Vi är självklart intresserade att delta i de testerna, som ett led av vår ambition att utveckla innovativa lösningar med mindre miljöpåverkan för branschen säger Thomas.

Bring har också beställt eldrivet fordon, Nikola Two och har tidigare lagt en order på en Tesla Semi. Sedan tidigare har Posten Norge och Bring koncernen 1200 eldrivna fordon och har ambitionen att bara använda sig av förnybara energikällor i fordon och byggnader innan år 2025.

För mer information:

Adam Leth Informationschef Bring 

+46 70 789 78 50  adam.leth@bring.com  

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Bring
Bring
Västberga allé 60
126 30 Hägersten

+47 951 48 000http://www.bring.se

Bring löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i Norden. Vi hjälper dig att effektivt transportera, lagerhålla och leverera. Med ett helhetserbjudande inom paket, gods, termo, lager och bud kan Bring bistå din verksamhet med små och stora uppdrag i Sverige och därifrån till eller från övriga världen. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för er – till er eller direkt till era kunder.

Följ Bring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bring