Bring

Bring samlas i ny terminal i Göteborg

Dela

Vid utgången av 2017 kommer en gemensam terminal för fyra av Brings logistik verksamheter stå klar i Mölnlycke i Göteborg. Den nya terminalen är i många avseenden toppmodern inte minst ur ett miljöperspektiv.

Bring har tecknat ett hyrasavtal med Catena fastigheter gällande Härryda Solsten 1:102. Den nya terminalen kommer ha en total yta på ca 15 000 kvm varav ca 11 500 kvm kommer vara produktionsyta och 3 500 kvm kommer vara kontorsyta. Terminalen kommer innehålla produktionsområden för kyl och frys, paket- och pallhantering, hemleveranser samt ett höglager.

Terminalens placering är optimal för framtidens logistik, både lokalt i regionen och för det nationella nätverket. Den nya terminalen kommer motsvara de höga krav och mål Bring har för hållbarhet och miljö, exempel på det är att genom att ta tillvara på överskottsenergin från de tempererade lagren gör att den total energiförburkningen kommer reduceras väsentligt.

Den nya terminalen är en mycket viktig del för vår fortsatta satsning i Norden och uppbyggnaden av vårt gemensamma nätverk i Bring. Terminalen uppfyller alla de krav vi ställer på hållbarhet och miljö, samtidigt som den ger oss en bättre effektivitet. Genom att samla flera av våra verksamheter i Göteborg på en och samma plats kommer vi bättre kunna använda vår samlade kompetens för att leverera ännu bättre tjänster åt våra kunder, säger Thomas Tscherning Divsionschef Bring Logistik Norden

Vi är mycket nöjda med att få bygga till Bring och på detta sätt bredda vår kundbas och få ett långt hyresavtal med en stor och viktig partner inom livsmedelsdistribution säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Catena kommer att investera ca 160 miljoner kr i fastigheten och Bring har tecknat ett 10-årigt hyresavtal, med planerad inflyttning i december 2017. Totalt kommer ca 110 medarbetare ha sin arbetsplats på terminalen. Även underleverantörer som arbetar åt Bring inom linjetrafiken och distributionsverksamheten kommer rymmas i den nya terminalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bring
Bring
Västberga allé 60
126 30 Hägersten

+46 70 789 78 50http://www.bring.se

Bring löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i Norden. Vi är drygt 3 000 medarbetare i Sverige som brinner för att transportera, planera, leverera, lagra och kommunicera. Bring är en del av Posten Norge, en av de största logistik- och postaktörerna i Norden. Vi arbetar för din verksamhet utifrån tydliga värderingar: pålitlighet, mod, öppenhet, samarbete och respekt.

Följ Bring

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bring

Bring öppnar dörren med Glue när kunden inte är hemma19.12.2017 09:00Pressmeddelande

Rapporter om överfulla utlämningsställen duggar tätt i takt med att e-handeln ökar. Den stora utmaningen är att leverera paket enligt konsumentens önskemål där och då man vill ta emot sin leverans. Efter en pilottest utökar nu smartahem-företaget Glue och logistikföretaget Bring sitt samarbete till en fullskalig utrullning som gör det möjligt att få hem paketet på hallmattan utan att behöva vara hemma.

Älskade stad får Transportföretagens hållbarhetspris20.10.2017 07:10Pressmeddelande

Initiativet Älskade stad, ett samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Stockholms stad och Vasakronan, fick under torsdagskvällen motta Transportföretagens hållbarhetspris. ” Genom branschöverskridande samverkan har man effektiviserat godstrafiken och bidragit till en mer hållbar och levande stadsmiljö. Samarbetet är ett föredömligt exempel för andra aktörer att ta efter!” lyder en del av motiveringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum