BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris ger stöd på flera språk

Dela

Nu finns möjligheten för barn att boka tid med en kurator på Bris för att få stöd för utmaningar i livet, även på andra språk än svenska.

– Bris stödverksamhet utgår alltid från barnets egna behov. Att kunna prata om känslor och svåra saker på sitt modersmål kan betyda mycket. Därför är vi otroligt glada över att kunna utveckla och tillgängliggöra Bris samtalsstöd för ännu fler barn, på fler språk än tidigare, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Förra hösten lanserades Bris stödlinje på arabiska för vuxna med frågor om barn. Det handlade om att erbjuda samma stöd till vuxna såväl på svenska som på arabiska – ett av de största språken som talas i Sverige. Nu finns det även möjlighet för barn att själva boka tid med en kurator för att få stöd för något man behöver hjälp med i ens liv, på både arabiska och engelska.

– Bris är Sveriges nationella stödlinje för barn, som erbjuder dagligt professionellt stöd. Målet är att finnas där för varje barn som behöver stöd. Men som ideell organisation är resurserna helt avgörande för vilken verksamhet vi kan erbjuda, säger Magnus Jägerskog.

Bris mål är att under nästa år kunna erbjuda stöd till barn under dygnets alla timmar samt att kunna erbjuda samtalsstöd till barn på ytterligare språk, såsom persiska, spanska och somaliska.

Varje dag kan barn upp till 18 år ringa (116 111), chatta eller mejla på bris.se för att prata med en kurator. Man är anonym och det kostar inget. Öppettiderna är vardagar kl. 9-12, alla dagar kl. 14-21. Tidsbokningen för stöd på olika språk hittas på bris.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Ny rapport om barn och fysisk aktivitet: Barn vill röra på sig mer. Varför hindrar vi dem?5.11.2020 06:45:00 CETPressmeddelande

Trots att det är väl känt att fysisk aktivitet är en förutsättning för barns hälsa, så begränsas idag barns möjligheter till rörelse. Samtidigt som barn själva uppger att de vill röra på sig mer än de gör idag. I den nya rapporten ”De säger att vi inte rör på oss” uppmanar Bris samhället att inkludera barns egna behov och önskemål i skolan, på fritiden och i stadsplaneringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum