BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris gör sandkonst om psykisk ohälsa i Almedalen

Dela

Bris är på plats på Almedalsveckan i Visby nästa vecka och arrangerar två egna seminarier, om #metoo och psykisk ohälsa bland barn och unga. Dessutom kommer Bris tillsammans med den norsk-samiska sandkonstnären Elisabeth Kristensen uppmärksamma den yttersta konsekvensen av samhällets oförmåga att hantera psykisk ohälsa: Barn som tar sina liv.

Bris finns på plats på Hamngatan måndag till onsdag tillsammans med sandkonstnären Elisabeth Kristensen. Varje dag kommer hon bygga ett nytt temporärt sandkonstverk i Bris tält.

Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Självmord är den yttersta konsekvensen av samhällets oförmåga att hantera psykisk ohälsa, och inget barn ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda utvägen. I Bris tält kommer vi samtala om när livet slutar, och lyfta frågan om psykisk ohälsa för att diskutera vad som behövs för att inga fler barn ska begå självmord.

Förutom närvaron på gatuplatsen så arrangerar Bris två egna seminarier på onsdag den 4 juli. I Barnens röster om #metoo medverkar bland andra barn- och jämställdhetsminister Lena Hallengren, och i Från skolstress till suicid medverkar gymnasieminister Anna Ekström och Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson.

Dessutom arrangerar Bris ett gemensamt seminarium med Trygg-Hansa om psykisk ohälsa med bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin, och organisationens talespersoner deltar i en rad seminarier under veckan.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum