BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris lyfter barns utsatthet för våld i Almedalen

Dela

Nästa vecka är Bris på plats i Visby under årets Almedalsvecka och anordnar två egna seminarier, ett om idrottens uppbyggnad utifrån barnrättsperspektiv tillsammans med Riksidrottsförbundet och ett seminarium om våld mot barn tillsammans med Unicef Sverige – med anledning av att Sveriges antiagalag fyller hela 40 år samma vecka.

Sverige var första landet i världen att förbjuda barnaga – ändå blir barn fortfarande slagna. På onsdag håller Bris ett seminarium tillsammans med Unicef Sverige med fokus på barns våldsutsatthet och om hur vi kan stärka barnets skydd mot våld.

Under seminariet presenteras Unicef Sveriges rapport Olagligt men inte straffbart och Bris årsrapport Hur har barn det om vad barn berättar för Bris om våld. Vi samtalar med ungdomar om våld i barns vardag och håller ett efterföljande panelsamtal med bland andra Leo Gerdén, ordförande på Sveriges Elevråd, samt riksdagspolitikerna Yasmine Bladelius (s) och Jonny Cato Hansson (c) om vad lagstiftarna kan göra på området.

På måndag håller vi även tillsammans med Riksidrottsförbundet seminariet Krockar barnkonventionen och idrotten? Där lyfter vi upp de dilemman som finns inom idrotten utifrån ett barnrättsperspektiv. Hur går barnets rätt till fritid och lek ihop med fritidsrörelsers organisering? Vad händer när barnets bästa krockar med idrottens uppbyggnad och struktur? Hur kan ledare i vardagen möta varje barns bästa i en grupp med olika ambitionsnivå, utvecklingsnivå och kunskap?

Förutom de två seminarierna medverkar Bris i ett antal panelsamtal och seminarier arrangerade av bland andra Systembolaget, Allmänna barnhuset, Mind Shift, Bilda m.fl. 

Representanter från Bris finns på plats i Visby måndag till torsdag.

Hoppas vi ses!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum