BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris öppnar stödlinje på arabiska

Dela

Från och med idag erbjuder Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet.

Till Bris hör vuxna av sig dagligen med frågor om barn som mår dåligt, om hur man bäst kan stötta barn och hur man kan samtala om svåra frågor.

Sedan 1980 har Bris tillhandahållit stöd till barn som behöver prata med någon, men redan från starten 1971 erbjudit stöd till vuxna som haft frågor kring barn som far illa. Nu utvecklar Bris sin befintliga telefonstödsverksamhet för att kunna möta behovet hos vuxna som talar arabiska.

– Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

  • Den 23 oktober startar Bris nya linje, BVT på arabiska, med telefonnummer 077-44 80 900. 
  • Öppettiderna kommer under hösten att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-12.

Bris jobbar nu även på att kunna erbjuda barn möjlighet att boka in tider för att prata med en kurator på ett antal olika språk, såsom arabiska, persiska och spanska.

Utvecklingen av Bris stödlinje på arabiska har föregåtts av erfarenhetsbyte med Rädda Barnen, som sedan 2015 drivit en flerspråkig stödlinje som stänger den första november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Varannan vuxen vet inte hur de ska stötta barn som far illa av närståendes alkoholproblem8.6.2020 09:31:30 CESTPressmeddelande

Barn med föräldrar som dricker för mycket riskerar att vara särskilt utsatta under covid-19-pandemin. En ny Sifo-undersökning som gjorts i uppdrag för initiativet Barndom utan baksmälla visar att hälften av alla vuxna inte vet hur de ska börja prata med ett barn som far illa på grund av en förälders drickande. Dessutom visar undersökningen att 35 procent av de vuxna som uppmärksammat att ett barn far illa inte agerat. Initiativet Barndom utan baksmälla vill ändra på detta genom att ge konkreta råd för att få fler vuxna att agera.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum