BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris-podden - de stora frågorna om att vara liten

Dela

I nya Bris-podden möter Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog spännande gäster för samtal om viktiga frågor om barndom och uppväxt. Gäst i första avsnittet är barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

I premiäravsnittet av nya Bris-podden berättar Åsa Regnér om hur det är att ansvara för de mest omdebatterade barnrättsfrågorna just nu, som assistansfrågan och arbetet med att göra barnkonventionen till lag – och om vad hon hade velat säga till sitt 14-åriga jag. Och frågan är också om hon i skrivande stund är på väg att lämna regeringen?

– Det är en process, så jag måste vara bäst i test, men jag vet att jag har goda chanser, säger Åsa Regnér i Bris-podden, men förklarar också att hon tänker försöka göra något bra av den tid hon eventuellt har kvar:

– Jag drivs av att göra alla dessa frågor och de här människorna rättvisa under den tid jag har.

Intervjuare är Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog, som hoppas att Bris-podden kan bidra till att engagera fler i kampen för en bättre barndom. Han ser fram emot att samtala med gäster från olika delar av samhället.

– Vikten av samtal är en grund för Bris verksamhet, att inga frågor är för stora eller små, och att vi vuxna måste kunna prata om svåra saker. Alla har vi varit barn, och jag tror att vi är många som kan och vill vara med och resonera kring barns utsatthet i Sverige idag och vad vi kan göra för ett bättre samhälle för barn, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Första avsnittet av Bris-podden släpps idag på Soundcloud, och nya avsnitt kommer varannan vecka. Under våren kommer Magnus Jägerskog bland annat att träffa författaren Fredrik Backman, Centerledaren Annie Lööf och Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Bris-podden spelas in med stöd av Narva.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Varannan vuxen vet inte hur de ska stötta barn som far illa av närståendes alkoholproblem8.6.2020 09:31:30 CESTPressmeddelande

Barn med föräldrar som dricker för mycket riskerar att vara särskilt utsatta under covid-19-pandemin. En ny Sifo-undersökning som gjorts i uppdrag för initiativet Barndom utan baksmälla visar att hälften av alla vuxna inte vet hur de ska börja prata med ett barn som far illa på grund av en förälders drickande. Dessutom visar undersökningen att 35 procent av de vuxna som uppmärksammat att ett barn far illa inte agerat. Initiativet Barndom utan baksmälla vill ändra på detta genom att ge konkreta råd för att få fler vuxna att agera.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum