Spendrups Bryggeri AB

Briska bjuder på recept för sommarens fester

Dela

För att inspirera hemmakockar inför sommarens fester har en av kockarna i föreningen Årets Kock, i samarbete med Spendrups, exklusivt tagit fram recept på fräsch sommarmat. Detta med Briska som utgångspunkt. I samarbetet har extra fokus lagts på de alkoholfria varianterna av cidern, eftersom trenden mot alternativ med mindre eller ingen alkoholhalt är på uppgång - konsumenterna vill kunna välja fritt mellan ”vuxen” festdryck, både med och utan alkohol.

Recepten finns tillgängliga på Briska.se och flera av dem är vegetariska. Rätterna är exklusivt skapade för att serveras ihop med Briska cider, som är halvsöt och finns i flera smaker

  • En halvsöt cider är ett fräscht dryckesalternativ till festmat och därför har vi skapat nya smårätter till sommarens fester. Det är lätt buffémat på lax och kyckling med säsongens råvaror som sparris, broccoli, selleri och med tydliga smaker av fläder, vinbär och päron som kommer att plockas upp fint av cidern, säger Anna Lidström, marknadschef för alkoholfritt och cider inom Spendrups.

Systembolagets försäljning av dryck med lägre eller ingen alkoholhalt utgör fortfarande en mindre del av den totala försäljningen, men den andelen ökar. Det finns ett större utbud av högkvalitativa, alkoholfria men ändå ”alkoholliknande” alternativ tillgängliga på marknaden - som Briska cider - som har en utpräglat fruktig och komplex smak med vinkaraktär.

  • Konsumenterna efterfrågar festdryck både med och utan alkohol, beroende på situation. Man är mer intresserad av kvalitet, hantverk och hur drycken samspelar med maten, än av dess alkoholhalt. Med Briska cider får man en vinlik, sofistikerad och komplex smakupplevelse till sommarmaten - oavsett alkoholnivå, säger Anna Lidström.

Recept på festmat med Briska alkoholfri cider:

Mat: Sotad och fläderglaserad lax med broccoli, lök och citronpärlor

Dryck: Briska äppelcider med smak av fläder, alkoholfri

Mat: Fläderkokt vitsparris med rökt lax och brynt hasselnötssmör

Dryck: Briska äppelcider med smak av fläder, alkoholfri

Mat: Svartvinbärskokta lökar med bakad rotselleri, inlagd rotselleri samt en kräm på rotselleri med färska och torkade vinbär.

Dryck: Briska rosécider (svarta vinbär/hallon), alkoholfri

Mat: Hallonglaserad kalvrygg med grillad grön sparris, inlagda hallon och brynt balsamicosmör

Dryck: Briska rosécider (svarta vinbär/hallon), alkoholfri

Mat: Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron, blekselleri, valnötter, hjärtsallad, krämig fetaost och päronvinägrett

Dryck: Briska päroncider, alkoholfri

Mat: Sotad grön sparris med inlagda päron, parmesan, sommarörter och krutonger

Dryck: Briska päroncider, alkoholfri

Ovan recept finns på briska.se tillsammans med fler rätter som är framtagna för att passa till de alkoholhaltiga varianterna av Briska.

Om Spendrups och Årets Kock

Spendrups är sedan 2010 en av huvudsponsorerna till Årets Kock, det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning, eftersom Spendrups delar gastronomins passion för stora smakupplevelser. Läs mer påhttp://www.spendrups.se/lib/SubPage.aspx?id=1419 och http://aretskock.se/

Om Briska

Briska är ett Spendrups-varumärke som skapades på Kiviks Musteri i ett nära samarbete mellan Spendrups Bryggeri och Kiviks Musteri. Kiviks kunskap och expertis gör att Briska cider får sin angenäma smak och karaktär. Briska cider är en halvsöt, naturligt fruktig och uppfriskande dryck som finns i flera smaker.

För ytterligare informaton kontakta: 
Anna Lidström, marknadschef, alkoholfritt och cider, 0701-82 78 73 
Rose-Marie Hertzman, presschef, 070-283 02 75 

 

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum