Norrköpings kommun

Brister i nyckelhantering på ett hem för vård och boende (HVB)

Dela

Vid en nattillsyn upptäckte personalen på ett behandlingshem för ungdomar med psykosocial och psykiatrisk problematik att en ungdom försökt ta sitt liv.

Det var vid en nattillsyn under hösten som personalen reagerade på att ungdomens beteende var annorlunda. Personalen kände att något inte stod rätt till och bedömde att ungdomen inte skulle vara ensam. Personalen upptäckte att ungdomen överdoserat tabletter och tillkallade ambulans.

Den utredning som gjorts visar att ungdomen kommit åt tabletterna som förvarades i ett medicinskåp. Brister i hur nyckeln hanterats av personalen gjorde att ungdomen fick tag i nyckeln för medicinskåpet.

Socialkontoret ser allvarligt på händelsen. Socialkontoret har upprättat en åtgärdsplan för att säkerställa att något liknande inte ska kunna ske igen:

  • Upprätta och implementera rutiner för nyckelhantering som säkerställer att man inte kan lägga ifrån sig nyckeln samt hur man går tillväga när en nyckel saknas.
  • Säkerställa att låskolvar bytts ut på de dörrar som behöver automatisk låskolv.

Kontakt:
Yvonne Thilander
Titel: socialdirektör
Telefon: 011-15 23 03

________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum