Stockholms stad

Bron på Malmskillnadsgatan över Oxtorgsgatan stängs för renovering i sommar

Dela

Bron på Malmskillnadsgatan över Oxtorgsgatan behöver renoveras. Stockholms stad ska byta ut tätskiktet för att bron ska hålla i cirka 50 år till utan fuktskador. Under byggtiden i juni-september 2021 kommer bron att vara avstängd för all trafik.

Bron över Oxtorgsgatan. Foto: Anette Ullskog.
Bron över Oxtorgsgatan. Foto: Anette Ullskog.

Brokonstruktionen på Malmskillnadsgatan över Oxtorgsgatan byggdes 1966 och är nu i behov av en tätskiktsrenovering. Renoveringen är nödvändig för att skydda brokonstruktionen samt de närliggande fastigheterna från fukt och få ett fungerande tätskikt. Om inte detta sker nu finns risk för fuktskador de närmaste tio åren för bron och de omkringliggande fastigheterna. Efter genomfört arbete kommer bron och området att återställas till ursprungligt skick. Projektet är en del av Stockholms stads arbete med att underhålla broar och byggnadsverk.

Tidplan och framkomlighet i området

Projektet beräknas pågå från den 18 juni till och med september 2021. För att genomföra arbetet så effektivt och snabbt som möjligt kommer bron att stängas av. Starten av arbetet sker natten mellan torsdagen den 17 juni och fredagen den 18 juni. Då stängs bron över Oxtorgsgatan av och trafiken leds om till alternativa vägar. Framkomligheten påverkas för bilar, cyklar och gående i området. Bil- och cykeltrafik leds om via Oxtorget ned till Oxtorgsgatan. Gående behöver ta samma väg eller via Oxtorgsgränd.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Bron över Oxtorgsgatan. Foto: Anette Ullskog.
Bron över Oxtorgsgatan. Foto: Anette Ullskog.
Ladda ned bild
Arbetsområde och trafikavstängning. Bild: Stockholms stad.
Arbetsområde och trafikavstängning. Bild: Stockholms stad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum