Trafikverket

Brorampen på norra sidan till trafikplats Kristianstad rekonstrueras

Dela

Sedan den 14 september pågår arbetet att återställa den norra brorampens skadade träpålar så att bron kan fungera många år framåt.

Trafikplatsen som varit i bruk sedan 60-talet står på träpålar som med tiden murknat på grund av att grundvattenytan sjunkit. Den norra rampen har skadade träpålar som kräver en rekonstruktion av anläggningen. Själva betongbron påverkas inte då den är grundlagd med betongpålar.

Media hälsas välkomna ut till etableringen där Trafikverkets projektledare Lars Sätmark visar hur träpålar kapats och plattan till brorampen formats. Vidare visas också hur man arbetar med att bygga en bassäng som ska omgärda de aktuella pålarna och arbetet med att säkerställa vattennivån till den. Gummistövlar eller kraftiga skor rekommenderas!

Plats: Vi samlas vid Statoils parkering i anslutning till huvudinfarten.
Dag, tid: 8 oktober kl. 11.00
Läs mer: www.trafikverket.se/E22-Kristianstad

Kontakter

Lars Sätmark, Trafikverkets projektledare, 010-124 26 51
Viveca Larsson, Trafikverkets projektkommunikatör, 010-123 55 23
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum