Stiftelsen Skansen

Bryggeridagarna på Skansen 3 - 5 juni

Dela

Under tre eftermiddagar och sommarkvällar förvandlas Bollnästorget på Skansen till ett härligt öl- och mikrobryggeritorg under namnet Bryggeridagarna på Skansen. Här är det möjligt att provsmaka spännande öl under trevliga former.

-Det ska bli mycket roligt att få presentera öl-kultur på Skansen, säger John Brattmyhr, chef på Skansen. Det är en del i vårt kulturarv och det är spännande att så många tagit upp traditionen igen i liten skala.

-Att visa ölhantverket på ett försommarvackert Skansen är en perfekt kombination, säger Marianne Wallberg som i vanliga fall arrangerar Stockholm Beer & Whisky Festival på Nackastrandsmässan. 

Här finns möjlighet att träffa bryggmästare och andra ölexperter för att diskutera ölframställning, smaker och sorter. Totalt möter man ett 60-tal bryggerier av varierande storlek. Framåt kvällen blir det underhållande livemusik och dans på dansbanan.

Bryggeridagarna på Skansen är ett kvällsarrangemang som börjar kl 16.00 och håller på fram till kl 23.00. Provsmakningskuponger och ett glas som ska användas för provningarna under besöket köps på plats. Biljetter till Bryggeridagarna köps via Ticketmaster.

Bryggeridagarna är ett samarbete mellan Skansen och Stockholm Beer & Whisky Festival som är världens största mässa i sitt slag och har hög internationell status sedan starten 1992. Mässan är en årlig manifestation för ökad kunskap om öl, whisky och andra drycker. Stockholm Beer & Whisky Festival firar 25 år i höst. Se mer på hemsidan

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum