Spendrups Bryggeri AB

Bryggmästare Bengtsson på Spendrups önskar en god och grön jul med ölnyheterna Melleruds Klassiska Julöl och Gränges Julöl Eko

Dela

Äntligen en grön jul! Det börjar dra ihop sig till jul och med nya Gränges Julöl Eko gör bryggmästare Bengtsson allt för att den ska bli så grön som möjligt. Ur säcken med ölnyheter har Bengtsson också plockat fram ytterligare en nyhet, nämligen Melleruds Klassiska Julöl.

I bryggeriet på Spendrups förbereder man nu för fullt inför julen. Ur tankarna stiger dofter av maltiga karamelldofter med lätta inslag av choklad och lakrits.

– I år har jag haft förmånen att ta fram två nya julöl – för två klassiska varumärken i lite ny tappning. Två lustfyllda utmaningar som jag för egen del tycker har landat ner i två både smakfulla och smakfyllda resultat. Båda fyllda till bredden med bryggmästarkärlek. Gränges Julöl är enbart gjord på ekologiska ingredienser som bjuder på smaktoner av lakrits, kaffe och karamell. I Melleruds Klassiska Julöl ingår hela fem maltsorter, allt enligt julölskonstens alla regler, som tillsammans skapar en maltkomplexitet i smaken, säger Richard Bengtsson.

En annan klassisk julöl, som också erbjuds i Spendrups sortiment, är Mariestads Julebrygd. Även den en välsmakande smällkaramell med sina fem maltsorter.

– Maltigt värre med andra ord. Men, det kan aldrig bli för mycket malt. I varje fall inte om det alltid kombineras och balanseras med ingredienserna humle och jäst – och så vatten, avslutar Richard Bengtsson

Ytterligare fakta om årets julöl från Spendrups finns att läsa i bifogade dokument.

För ytterligare information kontakta: 
Richard Bengtsson, bryggmästare, 0702-15 68 99, richard.bengtsson@spendrups.se 
Henrik Åström, marknadschef eget öl, 076-846 79 94, henrik.astrom@spendrups.se 
Annika Molander, informationsdirektör, 073-355 06 16, annika.molander@spendrups.se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups världsledande på ekologisk öl4.6.2018 09:32Pressmeddelande

Spendrups har jobbat länge på ett starkt och stort utbud av ekologiska drycker, trots att det innebär stora utmaningar. Det gäller inte minst inom ölproduktionen där vi har valt att producera öl som är ekologiskt till 100 procent. Spendrups har nu skrivit avtal med ytterligare en producent av ekologisk humle, och säkrat tillgången av humle i många år framåt. Nu hr vi passerat 10 miljoner liter ekologiskt öl vilket innebär att vi är störst i världen på ekologisk öl.

Nyhet! Schweppes Lemon Zero – och tre älskade sommardrinkar utan tillsatt socker15.5.2018 09:52Pressmeddelande

Sommarens svalkande drinkar är till för att avnjutas, kanske allra helst vid poolkanten eller på en god väns balkong. Oavsett finns det aldrig anledning att tumma på smaken. Därför lanserar nu Schweppes Lemon Zero, för dig som vill njuta av lika goda drinkar utan tillsatt socker. Testa Schweppes Lemon Zero i tre klassiska sommarfavoriter – du kommer garanterat få en frisk smakupplevelse du länge vill sippa på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum