Spendrups Bryggeri AB

Bryggmästare Bengtsson på Spendrups önskar en god och grön jul med ölnyheterna Melleruds Klassiska Julöl och Gränges Julöl Eko

Dela

Äntligen en grön jul! Det börjar dra ihop sig till jul och med nya Gränges Julöl Eko gör bryggmästare Bengtsson allt för att den ska bli så grön som möjligt. Ur säcken med ölnyheter har Bengtsson också plockat fram ytterligare en nyhet, nämligen Melleruds Klassiska Julöl.

I bryggeriet på Spendrups förbereder man nu för fullt inför julen. Ur tankarna stiger dofter av maltiga karamelldofter med lätta inslag av choklad och lakrits.

– I år har jag haft förmånen att ta fram två nya julöl – för två klassiska varumärken i lite ny tappning. Två lustfyllda utmaningar som jag för egen del tycker har landat ner i två både smakfulla och smakfyllda resultat. Båda fyllda till bredden med bryggmästarkärlek. Gränges Julöl är enbart gjord på ekologiska ingredienser som bjuder på smaktoner av lakrits, kaffe och karamell. I Melleruds Klassiska Julöl ingår hela fem maltsorter, allt enligt julölskonstens alla regler, som tillsammans skapar en maltkomplexitet i smaken, säger Richard Bengtsson.

En annan klassisk julöl, som också erbjuds i Spendrups sortiment, är Mariestads Julebrygd. Även den en välsmakande smällkaramell med sina fem maltsorter.

– Maltigt värre med andra ord. Men, det kan aldrig bli för mycket malt. I varje fall inte om det alltid kombineras och balanseras med ingredienserna humle och jäst – och så vatten, avslutar Richard Bengtsson

Ytterligare fakta om årets julöl från Spendrups finns att läsa i bifogade dokument.

För ytterligare information kontakta: 
Richard Bengtsson, bryggmästare, 0702-15 68 99, richard.bengtsson@spendrups.se 
Henrik Åström, marknadschef eget öl, 076-846 79 94, henrik.astrom@spendrups.se 
Annika Molander, informationsdirektör, 073-355 06 16, annika.molander@spendrups.se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum