Brynäs IF

Brynäs IF och FairPay Foundation inleder samarbete – för jämställd utveckling

Dela

Brynäs IF fortsätter att utveckla jämställdhetsarbetet. Nu ingår vi ett samarbete med FairPay Foundation – en stiftelse som hjälper organisationer att skapa jämställda sponsorstrategier. — Vi tror att samarbetet med Brynäs IF kommer att leda till många goda effekter runt om i Sverige, säger Isabelle Widmark på FairPay Foundation.

Brynäs IF har sedan fem år tillbaka arbetat mot det vi bedömer är framtidens partnerstrategier.

I stället för enbart den traditionella exponeringen har vi tillsammans med våra största partners startat samarbeten som i större utsträckning handlar om att använda kraften i våra gemensamma varumärken för göra bra saker för andra. Ofta sammanfattat i ordet: Samhällsnytta.

Arbetet är en pågående process där Brynäs hela tiden söker nya vägar att bli bättre.

Satsningen på samhällsengagemanget En bra start är ett exempel.

Samarbetet med UNICEF Sverige ett annat.

Och hållbarhetsarbetet med redovisningen i form av hållbarhetsrapporten ett tredje.

En av våra målsättningar är att verka för en mer jämställd idrott – och tidigare i år fattade vi beslut om en omstart av föreningens flick- och damverksamhet.

Därför förstärker Brynäs IF nu laget vid sidan av isen ytterligare genom att skriva ett samarbetsavtal med stiftelsen FairPay Foundation.

FairPay Foundation är en stiftelse som hjälper organisationer att skapa jämställda sponsorstrategier. De arbetar för att alla ska få arbeta på lika villkor, oavsett kön.

Omkring 80 % av idrottens resurser går till män, detta trots att kvinnor i dag utgör 47 % av idrottsutövarna. Efter att ha bedrivit opinion för att få företag att sponsra jämställt har allt fler idrottsföreningar och idrottsförbund ökat sina insatser för att kunna möta ökade krav på jämställdhetsperspektiv i alla beslut. 

Målsättningen är att genom en jämställd partnerstrategi öka Brynäs totala intäkter och därigenom kunna gå mot en jämställd utveckling.

— Samhället går mot hållbarhet och jämställdhet. Alla starka varumärken går åt det hållet och därmed också deras sponsring. Det handlar inte om att det blir mindre pengar till någon del av vår verksamhet, utan ambitionen är att generera större resurser till alla delar av föreningen. Inom just hockeyverksamheten involverar det såväl dam som herr, junior och ungdom. Vi vill visa att det går att öka intäkterna på alla nivåer i föreningen genom att arbeta på det här sättet. Framtidens sätt, säger Brynäs IF:s direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling, Johan Cahling.

Och fortsätter:

— Jämställdhet inom ishockey kommer att leda till att vi attraherar fler tjejer som utöver sporten, vilket leder till en bättre kvalitet på spelet. Det i sin tur leder till att det blir mer attraktivt för publiken att besöka arenorna – och mer publik betyder ökade intäkter.

I och med samarbetsavtalet blir FairPay Foundation rådgivare och strategisk partner till Brynäs IF i klubbens utvecklingsarbete samt i arbetet med att utveckla vår kommersiella struktur.

– Vi vill att alla barn och unga, pojkar som flickor, ska få drömma om att få möjlighet att spela hockey med bra förutsättningar. Vi vill att de i sina hjärtan och i sina egna upplevelser ska känna att Brynäs IF är en klubb och att ishockeyn sport för alla där alla kan delta på lika villkor. Vi är medvetna om att vi och sporten hockey har en lång resa framför oss för att skapa jämställdhet. Men vi har bestämt oss att vi ska göra det här på riktigt, fullt ut och går i år från ord till handling. Och vi kommer att arbeta målmedvetet för att nå dit. Därför har vi utöver det arbete Brynäs historiskt alltid gjort för pojkar och herrar sedan ett år tillbaka också påbörjat den långsiktiga resan för att skapa en stark och hållbar flick- och damverksamhet i Brynäs och i vår region, säger Johan Cahling.

Att Brynäs IF nu tar in FairPay Foundation som rådgivare och strategisk partner, kommenterar Cahling så här:

​​– ​Valet av FairPay Foundation är både enkelt och logiskt. Vi söker vassa aktörer med rätt kompetens och vilja, som både kan och vill utmana oss i vårt arbete med att skapa jämställd utveckling. I FairPay Foundation får vi in en kompetent aktör med ett starkt nätverk som kan bidra till att vi vågar tänka i nya banor. Att förändra normer, attityder och traditionella strukturer i alla led och på alla nivåer är både jobbigt och ska vara lite jobbigt, men det är framför allt kul och inspirerande när vi märker att fler känner sig inkluderade på riktigt. Det är också en ren överlevnadsfråga för oss som klubb, och vi behöver jobba både internt och med vår omvärld.

Isabelle Widmark på FairPay Foundation:

– Vi är stolta och glada över att Brynäs IF vill ha med oss på förändringsresan. Att arbeta för en jämställd resursfördelning inom svensk idrott är en viktig del i en hållbar utveckling av idrotten. Ekonomi och resurser utgör en grund i att skapa förutsättningar för individers och verksamheters utveckling. Tillsammans med Brynäs IF vill vi arbeta för att skapa en verksamhet som grundar sig i goda värderingar och likabehandling i alla led, en intressant och viktig utvecklingsresa som vi ser fram emot att vara en del av. Vi tror också att samarbetet med Brynäs IF kommer att leda till många goda effekter runt om i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum