Brynäs IF

Brynäs IF skriver kontrakt med målvakt från proffsligan i Kanada

Dela

Idag presenteras att Brynäs IF skriver kontrakt med den kanadensiska målvakten Sonja Van Der Bliek för spel i Brynäs IF och SDHL kommande säsong 2018/2019.

Idag presenteras att Brynäs IF skriver kontrakt med den kanadensiska målvakten Sonja Van Der Bliek för spel i Brynäs IF och SDHL kommande säsong 2018/2019.

Sonja Van Der Bliek är född 1989 i Toronto, Kanada.

- Jag har länge önskat spela hockey i Sverige eftersom det är ett annat typ av spel och en bra möjlighet att resa, och Brynäs är en bra klubb med fin anrik historia. Rekryteringen och kontakten med tränarna har varit riktigt bra och jag ser fram emot att komma på plats och börja jobbet på isen. Jag är också exalterad över att utforska Gävle och Sverige, och att lära mig mer om den svenska kulturen.

Bliek som är 175 cm lång och väger 70 kg, kommer närmast från spel för Toronto Furies i CHWL.

- Sonja är en intressant målvakt från proffsligan som de senaste åren tillhört Toronto Furies. Med sin erfarenhet från Nordamerikanska proffsligan blir hon en viktig kugge i vårt nya lagbygge, berättar Åke Lilljebjörn, dam-ansvarig Brynäs IF.

Sonja Van Der Bliek ansluter till truppen under sensommaren.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta Åke Lilljebjörn damansvarig Brynäs IF, telefon 0736 333362

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum