Brynäs IF

Brynäs IF skriver nytt kontrakt med den unge talangen Adam Boqvist

Dela

Brynäs IF skrev idag kontrakt med den talangfulle backen Adam Boqvist.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Boqvist som har sin utbildning genom Brynäs IF egen utbildnings- och talangverksamhet Morgondagens Brynäsare har spelat för föreningen sedan säsongen 2015/2016.

Boqvist är född år 2000, väger 80 kg och är 170 cm lång. Kontraktet är för spel i Brynäs IF under hockeysäsongen 2018/2019.

-Det är mycket glädjande att vi nu har skrivit kontrakt med en Adam som är en jättetalang. Dessutom extra kul att han kommer ur den egna utbildningsverksamheten, det är ännu ett bevis på att verksamheten Morgondagens Brynäsare är en viktig del i Brynäs DNA och att det är en bra utbildning, säger Stefan Bengtzén Sportchef Brynäs IF.

-Det känns jättekul, för mig är det en barndomsdröm, så valet var självklart. Jag har trivts bra i föreningen, känner mig trygg och är glad för att utvecklas vidare här. Gävle känns också som hemma, jag har bott här i tre år och har vänner både inom och utanför hockeyn, säger Adam Boqvist.

Nu är Brynäs IF lagbygge på backsidan komplett inför säsongen 18/19, och vi kan konstatera att det är en skara välmeriterade backar som finns på laguppställningen.

-Som spelare är Adam en offensivt lagd back som gärna är med och fyller på i anfallsspelet. Han är väldigt modern i sitt spel och det ska bli oerhört spännande att följa hans utveckling i Brynäs IF under den kommande SHL-säsongen. Nu får han chansen att ta nästa steg att utvecklas och det i en miljö bland många bra och erfarna backar som han kan inspireras och sporras av, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

-Ja det är flera defensiva backar, jag som är en mer offensiv back ska försöka bidra med det och bygga min roll utifrån det. Nu längtar jag till säsongen startar, det ska bli grymt kul att spela vidare i Brynäs och spela för våra härliga fans, avslutar Adam Boqvist.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån
Ladda ned bild

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum