Brynäs IF

Brynäs IF skriver tvåårskontrakt med J20-forward: "Känns oerhört bra"

Dela

Hans riviga spelstil blev en injektion. Nu har Andreas Dackell signat J20-forwarden Samuel Solem över ett tvåårskontrakt. - Fortsätter han sin utveckling så här så kommer han absolut ta en tröja i Brynäs, säger sportdirektören.

1999-födde Samuel Solem hade en fin säsong som sistaårsjunior.

Forwarden var produktiv med 16+18=34 poäng på 39 matcher i J20 Superelit.

Och framför allt så hade han en positiv kurva i A-laget där istiden växte under säsongen – som landade i totalt 19 SHL-matcher.

Nu belönas Solem – med Hedesunda IF som moderklubb – med ett tvåårskontrakt.

— Han har visat i både J20 och A-laget under säsongen att det är en spelare på väg uppåt i sin karriär. Solem har en oerhört bra karaktär både på och utanför isen, säger Brynäs IF:s sportdirektör Andreas Dackell.

Och fortsätter:

— Han står för någonting speciellt med sin karaktär och sin arbetskapacitet – och en bra spelförståelse på det. Det känns helt rätt att han ska fortsätta sin utveckling hos oss, och fortsätter han på samma sätt som den här säsongen så kommer han absolut att ta en tröja i Brynäs.

Själv säger Samuel Solem:

— Det känns såklart jättestort. Det har alltid varit en dröm sen jag varit liten.

— Det har känts bra under säsongen. Jag har gjort det jag tycker att jag är bra på – spela fysiskt och skapa oreda för motståndaren.

Forwarden startade alltså i Hedesunda för att sedan gå via Brynäs juniorled.

— Det känns oerhört bra att få gå hela vägen upp till A-laget.

Nyckelord

Kontakter

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum