Brynäs IF

Brynäs IF värvar hem Niclas Andersén

Dela

Idag har Brynäs IF gjort klart en överenskommelse för tre säsonger med spelaren och hemvändaren Niclas Andersen.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Niclas Andersén, född 1988 kommer närmast från klubben Jokerit och spel i KHL. Niclas har tidigare spelat 6 säsonger och 330 matcher för Brynäs IF och är för många Brynäsare och i hockeysverige en välkänd spelare. Han kom till Brynäs IF inför säsongen 2007/2008 och var sedan med och tog föreningens 13:e SM-guld säsongen 2011/2012. Niclas Andersen var även kapten för Brynäs IF under säsongen 2014/2015.

-Det känns givetvis väldigt bra att vi åter lyckats knyta till oss Niclas till Brynäs IF. Niclas har en bra karaktär och är en Brynäsprofil och med hans inträde i laget så blir vårt lag ännu stabilare defensivt men vi vet också att Niclas har offensiv kvalité när så tillfälle ges, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Niclas Andersén är nyligen hemkommen till Sverige efter tre säsonger av spel utomlands.

-Det känns fantastiskt roligt, jag har alltid haft en önskan om att få spela med Brynäs IF igen, men det är flera delar som ska passa in. Jag som spelare ska leverera på hög nivå och det ska passa in med övriga lagbygget för klubben, det känns verkligen fantastiskt att få återvända hem till Gävle och Gavlerinken igen, säger Niclas Andersén.

-Jag har längtat till Gävle som stad, alltid trivts väldigt bra här och har många fina vänner i både inom hockey men också utanför sporten. Vi har ju haft huset kvar så jag har varit återkommande så snart vi varit hemma i Sverige och nu känns det härligt att vara tillbaka på riktigt, berättar Niclas.

Vad tar du främst med dig från ditt spel utomlands?

-KHL äventyret har varit roligt, det är en annan typ av hockey som jag har lärt mig mycket av. Sen har det även varit nyttigt att se och leva i en annan kultur, alltså även utanför hockeyn. Det är en stark lärdom för livet, vi i Sverige har det väldigt bra och borde kanske uppskatta det mer. Vad gäller hockeyn så har jag utvecklat min spelstil som kanske kan märkas. I KHL får man hålla i pucken mer och spela mer offensivt, så jag är nog mer en två vägsback nu än innan. Men som alltid i ett lag så gäller det att hitta sin roll och det gör man tillsammans med tränare och de andra spelarna i laget, berättar Niclas.

Niclas Andersén kommer att ansluta till herrtruppen redan under första veckan i maj och har sina förhoppningar om vilken siffra han ska få bära på ryggen.

-Ja jag har önskat om nr 9, så såklart önskar jag att få äran att fortsätta bära den siffran, säger Niclas med ett leende.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån
Ladda ned bild

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum