Brynäs IF

Brynäs lånar ut Alexander Bjurström till Almtuna

Dela

Han var utlånad till Almtuna IS redan förra säsongen. Nu ansluter Brynäsforwarden Alexander Bjurström till den hockeyallsvenska klubben igen. - Han behöver istid och matcher, säger tillförordnade sportchefen i Brynäs, Andreas Dackell.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Alexander Bjurström är registrerad för fyra matcher med Brynäs i SHL säsongen 18/19.

Nu lånas den 20-årige forwarden ut till allsvenska Almtuna.

Rightskytten tillbringade ett lån över tio matcher i AIS redan förra säsongen – och ansluter till en bekant miljö för ett nytt lån som gäller tillsvidare.

- Alexander behöver istid och vi som klubb behöver hjälpa honom att kunna ta kliv och utvecklas i sin karriär. Han behöver spela matcher. Det här är en kanonlösning både för honom och vår organisation – så att han kan fortsätta utvecklas och sedan komma tillbaka hit och spela för oss igen, säger Brynäs tf sportchef Andreas Dackell.

Alexander Bjurström spelar för AIS redan i morgon, under onsdagskvällen, hemma mot Björklöven.

- Känslan är såklart både och. Jag vill ta en plats i Brynäs, men jag har inte fått spela så mycket och det ska bli jättekul att få speltid och kunna utvecklas i Almtuna, säger forwarden själv.

Björn Danielsson, sportchef Almtuna IS.

- Alexander var hos oss på lån redan förra säsongen och vi var jättenöjda då. Han känner gruppen och passar bra in med en grym speed, bra händer och sitt skott. Vi är jättenöjda att vi får låna honom och tacksamma för ett bra samarbete med Brynäs. Vi hoppas och tror att han kommer att ha en riktigt bra utveckling hos oss.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum