Brynäs IF

Brynäs målvakt Joacim Eriksson lånas ut till Almtuna över en match

Dela

Joacim Eriksson är äntligen tillbaka från skada. Nu får han också sin första match — i Almtuna. Brynäsmålvakten lånas ut till Uppsalalaget över onsdagens match mot Vita Hästen. — Riktigt skönt att komma in i hetluften igen, säger "Jocke".

Joacim Eriksson. Foto: Brynäs IF - fri att använda för media
Joacim Eriksson. Foto: Brynäs IF - fri att använda för media

I förra veckan friskförklarades Joacim Eriksson och i lördagens match mot Skellefteå (seger 2—0) var han med i matchtruppen bakom en storspelande David Rautio.

Nu är Brynäs överens med allsvenska Almtuna om att låna ut Eriksson på ett korttidslån till AIS. Lånet sträcker sig över Almtunas hemmamatch mot Vita Hästen under onsdagen och Eriksson är tillbaka i Brynäs på torsdag.

— Jag är riktigt taggad, riktigt skönt att komma in i hetluften igen, säger Eriksson.

Du kommer att spela?

— Ja, annars skulle jag inte ha åkt dit.

Senast Eriksson spelade match var för Djurgården i slutspelet förra säsongen. Då räddade han 21 av 23 skott för en räddningsprocent på 91,3. Sedan dess har det gått drygt åtta månader.

— Det var riktigt längesen nu. Jag vet knappt hur många månader. Så det är klart att man längtar. Det ska bli riktigt kul, säger Eriksson.

Tillförordnade sportchef Andreas Dackell är nöjd med möjligheten som dök upp:

— Almtuna hörde av sig och frågade om ett korttidslån. Vi är överens om den här matchen sen får vi ha dialog om det kan bli aktuellt med fler matcher framöver. Men han är tillbaka hos oss för torsdagsmatchen. Kul för både oss, Jocke och Almtuna att han får komma dit och spela med dem, säger han.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Joacim Eriksson. Foto: Brynäs IF - fri att använda för media
Joacim Eriksson. Foto: Brynäs IF - fri att använda för media
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum