Brynäs IF

Brynäs värvar från Linköping – forward debuterar redan i kväll

Dela

Hon har spelat tre U18-VM och gjort totalt 41 juniorlandskamper. Nu är 19-åriga Matilda af Bjur klar för Brynäs – och debuterar redan i kväll mot Leksand.

Brynäs har varit hårt utmanat av skador under säsongsupptakten i SDHL.

Nu förstärks spelartruppen.

19-åriga forwarden Matilda af Bjur har skrivit på för klubben säsongen ut – och startar sin Brynäskarriär redan i kväll i hemmamatchen mot Leksand.

- En karaktärsspelare som spelat i alla juniorlandslag. Hon ger allt i alla situationer. En väldigt duktig defensiv spelare men som också har en uppsida offensivt – och som vi kommer att få mycket användning för, säger tränaren och damansvarige Magnus Carlsson.

af Bjur ansluter från Linköping där hon spelat 13 matcher under säsongen.

- Hon har inte fått den rollen som hon vill ha där. Vi kommer att kunna erbjuda henne en större roll och mer istid, säger Carlsson.

- För oss är det ovärderligt att få in en spelare till när vi har en tung period med mycket skador.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum