Brynäs IF

Brynäs värvar från Modo – kanadensiska Ivana Bilic klar

Dela

Hon har blivit utsedd till bästa back i NCAA – och gjorde 16 matcher för Modo förra säsongen. Nu är Ivana Bilic, 24, klar för Brynäs IF. - En proffsig spelare som gör mycket för laget, säger tränaren Magnus Carlsson.

I onsdags presenterade Brynäs kanadensiska backen Savannah Newton.

Nu har nästa nyförvärv skrivit på.

Det handlar om ytterligare en back – och ytterligare en spelare från Kanada.

24-åriga Ivana Bilic har skrivit på ett kontrakt över säsongen 18/19.

- En stabil tvåvägsback med ett bra förstapass. Hon är stark runt eget mål, vilket är en viktig egenskap. Det är en spelare som kommer hjälpa oss i alla zoner, säger tränaren Magnus Carlsson.

Säsongen 15/16 utsågs Ivana Bilic till bästa back i amerikanska collegeligan, NCAA, när hon spelade för Bemidji State University.

Efter en kort sejour i nordamerikanska proffsligan NWHL flyttade hon under förra säsongen till Örnsköldsvik och spelade 16 matcher för Modo.

Bland annat tillsammans med Brynäsvärvningarna Erika Grahm och Malin Axelsson.

- Ivana är en smart defensiv back. Hon missar inte ofta förstapassen och det är en bra tjej i gruppen, lugn och väldigt trygg. En bra förebild för unga backar – och en spelare som kommer att bli viktig för laget, säger Erika Grahm.

Brynäs spelar seriepremiär hemma mot SDE på söndag.

Då hinner inte Bilic bli tillgänglig – utan nyförvärvet ansluter precis som Jennifer Wakefield, Savannah Newton, Cassandra Vilgrain och Sonja van der Bliek till den andra omgången.

Där debuterar hon sannolikt mot just Modo den 19 september.

- Spelarna som ansluter från Nordamerika har sina kontrakt utformade på det sättet. Det kommer bli en riktig injektion när den kvartetten ansluter, säger Magnus Carlsson.

Som fortfarande har platser att fylla i truppen.

- Nu tittar vi främst på ytterligare en forward.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum