Ticket

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder

Dela

När vintern fortfarande håller största delen av Sverige i ett stadigt grepp väljer många svenskar att söka sig söderut i Europa, och möta våren med en weekendresa till en härlig storstad. Liksom i fjol är det klassiska resmål som Paris, Amsterdam och London som lockar flest vårtörstande svenskar. De hetaste destinationerna ligger dock i Östeuropa, enligt ny statistik från Ticket.

- Västeuropas vackra storstäder lockar alltid många semestrande svenskar, och även om de tål att besökas flera gånger om lockar nya upplevelser och möten med andra kulturer. Många svenska resenärer har fått upp ögonen för östra Europas storstäder. Tidigare har vi sett kraftiga ökningar exempelvis till Warszawa, men till våren är det främst Tallinn, Belgrad, Kiev och Moskva som lockar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Belgrad är vårens främsta storstadsraket, och resebokningarna till Serbiens huvudstad ökar med knappt 85 procent. Staden är lagom stor för en långhelgsresa, och passar perfekt att upptäcka till fots. Restaurangscenen är central – det kryllar av bra och prisvärda restauranger. Inför vårens weekendresor klättrar Belgrad hela tjugo placeringar på topplistan, från plats 37 i fjol till plats 17 våren 2019.

Även andra östeuropeiska städer står högt i kurs i vår, bland andra Tallinn (+ 31,5 procent), Moskva (+ 33,3 procent) och Kiev (+ 32,2 procent). Tallinns charm, geografiska närhet och enkel resväg lockar många, medan Moskva har seglat upp som ett hett resmål för restaurang- och nattlivsintresserade resenärer. Kiev är en doldis i sammanhanget, men efter att oroligheterna våren 2014 har lagt sig (UD avråder resenärer att åka till halvön Krim och ett par regioner i östra Ukraina, på grund av konflikten med Ryssland) börjar turisterna återvända. Vacker arkitektur, god mat och spännande sevärdheter gör staden väl värd ett besök i vår.

Bubblarlistan storstad: Hit ökar resebokningarna mest

  1. Belgrad, 84,8 procent
  2. Moskva, 33,3 procent
  3. Kiev, 32,2 procent
  4. Tallinn, 31,5 procent
  5. Bukarest, 26,7 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, storstadsresor bokade t o m 11februari med avresa 1 mars – 31 maj

  

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar9.7.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum